Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In ce moduri poate fi sustinuta cresterea zonei euro?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: zona euro, banca mondiala, decembrie 2014, politica monetara

O politica monetara expansiva este necesara pentru a se ajunge la o stabilitate a preturilor in zona euro, sustine presedintele Bancii Central Europene, Mario Draghi, iar Consiliul guvernatorilor BCE este determinat sa ia masuri pentru indeplinirea acestui obiectiv, transmite Reuters.



Totodata, se mentioneaza ca rata anuala a inflatiei in zona euro a continuat sa scada in luna decembrie 2014, ca urmare a reducerii preturilor la energie, ajungand la minus 0,2%, de la nivelul de 0,3% inregistrat in luna noiembrie. Potrivit Agerpres, aceasta este prima scadere a inflatiei in teritoriul negativ inregistrata de zona euro dupa luna octombrie 2009. Daca aceasta tendinta se va prelungi, zona euro va intra intr-o perioada de deflatie.

De asemenea, sarcina BCE este sa asigure stabilitatea preturilor in zona euro, definita ca o rata anuala a inflatiei de sub 2%. Pentru a indeplini acest obiectiv, BCE "trebuie sa mentina rata scazuta a dobanzii si sa adopte o politica monetara expansiva care sa sprijine cresterea economiei zonei euro", a afirmat Mario Draghi, intr-un interviu care urmeaza sa apara joi in publicatia germana "Die Zeit".

In plus, Banca Mondiala a estimat, miercuri, ca zona euro ar urma sa inregistreze un avans de 1,1% in 2015 si de 1,6% in 2016 si 2017.

Seful BCE a recunoscut ca exista divergente in Consiliul guvernatorilor privind modul in care va fi indeplinit mandatul institutiei, "dar nu este ca si cum avem posibilitati infinite".

Analistii sustin ca expertii Bancii Central Europene au elaborat mai multe scenarii privind achizitionarea de obligatiuni suverane in valoare de pana la 500 de miliarde de euro.

Conform aceleiasi surse, sunt analizate diverse scenarii de relaxare cantitativa, inclusiv achizitionarea in exclusivitate de obligatiuni cu ratingul "AAA" sau achizitionarea de obligatiuni cu un rating de pana la "BBB minus". Scenariile prezentate s-au concentrat pe achizitionarea de obligatiuni guvernamentale si de asemenea au fost luate in considerare si programe mai mici de 500 de miliarde de euro.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In ce moduri poate fi sustinuta cresterea zonei euro?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016