Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In ce sa investesti pe timp de criza: marile companii versus titlurile de stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 02 Aug. 2011
Tags: investitii, titluri de stat, rating de tara, companii, obligatiuni

In perioadele de criza, multe companii internationale de top ajung la un rating foarte mare si depasesc, in unele situatii, guvernele tarilor din care provin. Un exemplu in acest sens il reprezinta



In perioadele de criza, multe companii internationale de top ajung la un rating foarte mare si depasesc, in unele situatii, guvernele tarilor din care provin. Un exemplu in acest sens il reprezinta unele companii gata sa profite de situatia de retrogradare prin care ar putea trece Statele Unite ca urmare a negocierilor de la Washington pentru majorarea plafonului de indatorare.

Echilibrul firesc ar trebui sa aiba la baza un guvern care sa detina cea mai mare putere financiara din stat si sa reprezinte posibilitatea de a se finanta prin vanzarea de active aflate in proprietatea statului.

In schimb, una dintre consecintele crizei rastoarna acest echilibru si face ca mai multe guverne sa fie confruntate cu posibilitatea de retrogradare a ratingului de tara sau de intrare in incapacitate de plata, situatia fiind cu mult mai dramatica decat cea a unor companii private din tarile respective.

Asa cum precizeaza specialistii straini, multe companii multinationale au reusit sa isi reduca gradul de indatorare si sa creasca ponderea numerarului in bilant. Practic, o continuare pe linie ascendenta in aceasta directie ar putea face ca unele companii sa aiba un rating mai bun decat statul de origine.

Potrivit unor date de agentia Standard & Poor's, 107 companii si autoritati locale din toata lumea au reusit sa ajunga la ratinguri de credit pentru imprumuturile in valuta mai bune decat guvernele tarilor din care fac parte.  Un exemplu il reprezinta compania turca de telecomunicaitii mobile Turkcell, cu un rating mai bun decat guvernul de la Ankara.

Astfel, in ochii investitorilor, titlurile de stat pierd teren in favoarea obligatiunilor unor companii cu rating bun. Astfel, in vreme ce fondurile americane care investesc mai ales in titluri de stat au pierdut saptamana trecuta 32 miliarde de dolari, fondurile de obligatiuni cu randament ridicat si grad de credit recomandat pentru investitii au atras 482 miliarde de dolari.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In ce sa investesti pe timp de criza: marile companii versus titlurile de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016