Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incapacitatea partiala de plata ar putea deveni realitate pentru Grecia

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Iul. 2011
Tags: incapacitate de plata, criza grecia, datorie publica, faliment

Posibilitatea ca Grecia sa intre in faliment partial nu mai este doar un fapt teoretic. In urma summit-ului extraordinar de la Bruxelles intrunit in vederea unui acord privind ajutorarea economiei ...


Posibilitatea ca Grecia sa intre in faliment partial nu mai este doar un fapt teoretic. In urma summit-ului extraordinar de la Bruxelles intrunit in vederea unui acord privind ajutorarea economiei Greciei, au fost stabilite mai multe posibilitati de aplicare a unor strategii prin care care zona euro ar ajuta la reducerea datoriei grecesti.

In prezent, datoria publica acumulata de statul elen pune in pericol stabilitatea intregii economii europene si a produs deja efecte in ceea ce priveste tensiunile create in aceasta zona ca urmare a revoltelor de la Atena.

Sumele pe care Grecia le datoreaza au ajuns la 350 miliarde de euro, iar proiectul de acord ar urma sa micsoreze aceasta datorie prin atragerea participarii creditorilor privati. Masura priveste astfel rascumpararea datoriei tarii de catre creditorii privati, procedura care ar putea fi executata prin Instrumentul European de Stabilizare Financiara (EFSF).

O alta posibilitate are insa in vedere schimbul de obligatiuni grecesti aflate pe piata pentru unele cu o scadenta mai indelungata. Se ia insa in calcul si prelungirea de la 7 ani si jumatate la cel putin 15 ani a duratei imprumuturilor pentru tarile aflate in dificultate, precum Grecia, Irlanda si Portugalia, cu posibilitatea cresterii acestei durate pana la 30 de ani si reducerea ratei dobanzii de la 4,5% la 3,5%.

Masurile au ca scop prevenirea unei contagiuni in ceea ce priveste instabilitatea financiara catre alte tari care au in acest moment economii fragile sau care au deja un nivel mai mare al datoriei publice. Premierul Jean-Claude Juncker, liderul Eurogrupului, a declarat la Bruxelles ca este destul de mica probabilitatea includerii unei taxe pe activitatile bancare in cel de-al doilea program de ajutor pentru economia greaca.

In plus, premierul a mentionat ca nu exclude posibilitatea ca Grecia sa intre in incapacitate partiala de plata, dar ca vor trebui luate masuri pentru a evita acest scenariu. Primul program de asistenta financiara internationala a fost acordat in luna mai a anului trecut, are o valoare de 110 miliarde de euro si se intinde pe o perioada de trei ani.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incapacitatea partiala de plata ar putea deveni realitate pentru Grecia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016