Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incasari in scadere la buget. Ce a dus la aceasta pierdere?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: scadere, colectare, incasari, colectarea, taxe, buget

Incasarile la buget au cunoscut o scadere semnificativa in luna martie a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.


Incasarile in luna februarie au scazut cu 3,1% fata de luna februarie 2013, iar in luna martie scaderea a fost de 1,291 milarde de lei fata de martie 2014.

Un suma foarte mare care a reprezentat rambursare de TVA pare sa fi fost principalul factor care a dus la acest deficit, informeaza HotNews.ro.

In cadrul unei conferinte de presa, presedintele Traian Basescu a declarat:

"In ianuarie, plusul a fost de 435 milioane lei fata de planificare. In februarie, e un minus de un miliard, iar pe martie minus 950 milioane, ceea ce inseamna al doilea miliard minus. Numai pe primele trei luni toata valoarea ramasa de incasat pana la finele anului din taxa pe combustibil a fost consumata, sunt 2 miliarde minus si doar 435 milioane plus, inseamna circa 1,5 miliarde deja in minus fata de planificarea incasarilor".

Potrivit sursei, colectarea proasta, birocratia uriasa si taxe mai mari si mai multe sunt principalele deficiente ale sistemului fiscal din Romania, lucru subliniat si in Raportul anual al Societatii Academice din Romania (SAR) pentru anul 2014.

Analistii SAR argumenteaza ca o crestere a taxelor nu aduce mai multi bani la buget, ci doar se reflecta intr-o inflatie mai mare, lipsa de predictibilitate pentru afaceri si, eventual, incasari mai mici la buget.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incasari in scadere la buget. Ce a dus la aceasta pierdere?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016