Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incasari mai mari din TVA cu 5 mld. lei in 2010

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mar. 2011
Tags: tva, incasari, crestere, raport, contribuabili

In 2010, ANAF a realizat venituri bugetare (in principal din incasarea taxelor si impozitelor) de 33,5 miliarde de lei, aproape opt miliarde de euro, in crestere cu 5,61% fata de anul precedent, si ...


In 2010, ANAF a realizat venituri bugetare (in principal din incasarea taxelor si impozitelor) de 33,5 miliarde de lei, aproape opt miliarde de euro, in crestere cu 5,61% fata de anul precedent, si cu 0,54% fata de programul asumat la inceputul anului trecut. Din totalul banilor incasati, 43% provin de la marii contribuabili.

Cea mai importanta crestere s-a consemnat in cazul TVA, aproape cinci miliarde de lei in plus fata de 2009, in special ca urmare a majorarii taxei de la 19% la 24% in iulie anul trecut. In cazul impozitului pe venit si salarii s-a inregistrat insa o scadere de circa 700 de milioane de lei, pâna la 17,8 miliarde de lei.

In 2010, reprezentantii Fiscului au operat 109.286 de inspectii sau controale, in scadere cu 2,6% fata de nivelul din 2009, in urma carora au fost stabilite obligatii suplimentare de 8,7 miliarde de lei, respectiv de 2,07 miliarde de euro, si s-au confiscat bunuri in valoare de 122 milioane de lei, respectiv de aproape 30 de milioane de euro.

Cele mai mari nereguli au fost constatate in urma inspectiilor efectuate in firmele care se ocupa de comert cu produse alimentare, bauturi si tutun, unde s-au stabilit obligatii suplimentare de 932 de milioane de lei, in urma derularii a 862 de controale sau inspectii, conform clasamentului pe principalele domenii de activitate.

Cele mai mari obligatii suplimentare, dupa clasa de risc alcatuita de ANAF, au fost stabilite in cazul contribuabililor care au inregistrat pierderi pe ultimii trei ani, 1,1 miliarde de lei, a celor care au derulat tranzactii cu contribuabili declarati inactivi, peste un miliard de lei, si a celor care desfasoara activitati de producere, comercializare sau valorificare a cerealelor, respectiv 1,15 miliarde de lei, conform raportului de activitate a Fiscului. (Sursa: ANAF)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incasari mai mari din TVA cu 5 mld. lei in 2010":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016