Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incasarile din TVA si accize au crescut la noua luni, cele din contributii sociale au scazut

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Oct. 2010
Tags: tva, accize, contributii

Incasarile din TVA si accize pe primele noua luni din 2010 au depasit semnificativ nivelul planificat in timp ce incasarile din contributiile sociale s-au situat sub program, potrivit datelor privind ...

Incasarile din TVA si accize pe primele noua luni din 2010 au depasit semnificativ nivelul planificat in timp ce incasarile din contributiile sociale s-au situat sub program, potrivit datelor privind executia bugetara prezentate, marti, de ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Incasarile bugetare totale la noua luni au reprezentat 100,2% fata de nivelul programat, iar incasarile la bugetul de stat - 101%, a precizat oficialul MFP, la lucrarile Comisiei pentru munca din Camera Deputatilor.

Incasarile din TVA au reprezentat 102,7% fata de nivelul programat, accizele - 104,4%, iar incasarile din taxe vamale 104,8%.

Incasarile la bugetul asigurarilor sociale a reprezentat numai 98,6% din programul stabilit, cele la bugetul la asigurari de sanatate 98,6%, iar la bugetul de somaj - 96,3%.

Veniturile incasate din impozitul pe profit au reprezenatat 97,4% din programul MFP, iar la impozitul pe venit 99,8%.

In opinia ministrului Ialomitianu nu gradul de incasare a fost problema finantarii cheltuielilor sociale in România ci cresterea acestor cheltuieli in ultimii ani ca urmare a masurilor luate in anii 2005-2008.

El a precizat ca in 2008 cheltuielile sociale au fost de 54 miliarde lei, in 2009 - 63,9 miliarde lei, in 2010 - 68 miliarde lei, iar pentru 2011 sunt prevazute la 68,8 miliarde lei.

Sursa: AGERPRES

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incasarile din TVA si accize au crescut la noua luni, cele din contributii sociale au scazut":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016