Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Isarescu: BNR nu poate plati pensiile si salariile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Iul. 2010
Tags: isarescu, bnr

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a lansat, joi, un mesaj catre mediul politic, subliniind ca "BNR nu poate plati pensiile si salariile din rezerva sa". "Banca Nationala nu poate finanta ...

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a lansat, joi, un mesaj catre mediul politic, subliniind ca "BNR nu poate plati pensiile si salariile din rezerva sa". "Banca Nationala nu poate finanta direct deficitul bugetar. BNR nu poate acoperi cheltuielile administratiei publice, indiferent daca acestea sunt curente, de exemplu plata pensiilor si salariilor sau de capital", a subliniat guvernatorul.

Acesta a spus ca exista restrictii clare privind utilizarea rezervei nationale prin tratatele semnate cu Uniunea Europeana.

"Romania, pur si simplu prin tratatul cu UE - si asta ar trebui sa fie stiuta si de cei care au facut aceasta propunere -, nu poate folosi rezerva valutara in alte scopuri. Bancile centrale nu pot sa finanteze deficitul public. Este straniu ca propunerile de utilizare a rezervei valutare in alte scopuri au fost facute chiar de parlamentari. Este nevoie de un minimum de disciplina bugetara. Partidele politice sa-si ia un consilier juridic sau, daca nu juridic, unul financiar sau macar unul de aritmetica. Ele trebuie sa inteleaga ca nu au de unde sa faca bugetele cu cheltuieli mai mari decat veniturile si de cat se poate imprumuta statul roman. Statul roman, daca nu-si disciplineaza cheltuielile si discursul public, se va putea imprumuta din ce in ce mai putin. Nu trebuie sa cadem in pacatul sa credem ca putem spune orice, ca este democratie. Totul se plateste in pierdere de credibilitate si posibilitate de a ne mai imprumuta", a avertizat Isarescu.

Acesta a explicat ca deficitul bugetului de asigurari sociale este de trei miliarde de euro la nivelul unui an, cat toata rezerva de aur a Romaniei.

"BNR nu poate finanta acest deficit. Nu ne-ar ajunge suma decat pentru un an sa acoperim acest deficit si apoi ce vom face?", a aratat guvernatorul BNR.

Mugur Isarescu participa la un seminar cu tema "Rezervele internationale ale Romaniei - Surse si Destinatii", organizat de Finmedia. SURSA: AGERPRES

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Isarescu: BNR nu poate plati pensiile si salariile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016