Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Isarescu: "Romanii parca mananca paine si tigari"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Nov. 2010
Tags: tva, bnr

Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, a afirmat, joi, intr-o conferinta de presa, ca nu intelege logica cresterii preturilor la combustibili, chiar si in momentele cand leul s-a apreciat semnificativ ...


Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, a afirmat, joi, intr-o conferinta de presa, ca nu intelege logica cresterii preturilor la combustibili, chiar si in momentele cand leul s-a apreciat semnificativ fata de dolar.

“Nu inteleg logica miscarii preturilor la combustibili, probabil ca au motivatii interne, iar variatiile sunt mult prea mari. Au crescut preturile temporar, si atunci cand leul s-a intarit semnificativ fata de dolar. Pretul titeiului nu justifica aceste evolutii”, a spus Isarescu.

Oficialul BNR a adaugat ca cel mai mare impact al majorarii TVA s-a inregistrat la produsele perisabile, inclusiv la combustibili.

''Majorarea TVA a avut un impact de 2,4 puncte asupra inflatiei din 2010. (...) Romanii parca mananca paine si tigari. Ponderea mare a tigarilor in calcularea indicelui preturilor de consum (IPC) ne-a creat probleme. Am vazut statisticile. Nu suntem cei mai mari fumatori din Europa, insa avem cea mai mare pondere a tigarilor in calculul inflatiei. Avem si ponderea cea mai mare a alimentelor in IPC din Europa. Nu cred ca intre ceea ce consuma romanii si bulgarii e o diferenta atat de mare'', a explicat guvernatorul BNR.

”Cel mai mare impact al cresterii TVA a fost la legume, fructe, oua, dar si combustibili. La ceilalti indicatori de calcul ai inflatiei evolutiile au fost cele previzibile. Este adevarat ca aceste preturi ne-au ajutat foarte mult in cursul anului trecut”, a precizat Isarescu.

In privinta preturilor la materiile prime agricole si la produsele alimentare, Mugur Isarescu a mentionat faptul ca impactul de pe piata interna a fost mai scazut decat cel de pe pietele externe.

”La materiile prime agricole, impactul preturilor externe nu poate fi neglijat si s-a manifestat incepand cu luna iulie 2010, pe fondul secetei din Europa. Transpunerea s-a facut relativ temperat. Preturile produselor alimentare pe piata externa, fata de cele de pe piata interna, au fost mult mai mari”, a mentionat Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a prezentat, joi, raportul trimestrial asupra inflatiei, conform caruia prognoza de inflatie pentru anul 2010 a fost stabilita la 8,2%, cu 3,4% peste valoarea din 2009, si cu 0,4% peste cea anuntata in luna august a.c.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat, marti, mentinerea tintei de inflatie pentru anul 2012 la nivelul de 3% ± un punct procentual.

In acelasi context, CA al BNR a decis ca, incepand din 2013, BNR sa adopte o tinta stationara de inflatie, situata la nivelul de 2,5% ± un punct procentual. Tintele asumate vor fi discutate cu Guvernul.

Raportul trimestrial asupra inflatiei a fost analizat si aprobat, marti, de CA al BNR.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Isarescu: "Romanii parca mananca paine si tigari"":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016