Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Jurnalul Domnisoarei Contabil Avem timp de toate?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Apr. 2012
Tags: facturi, documente, jurnalul domnisoarei

Cu mic, cu mare, ne-am gasit plusul de energie sa ne aruncam din nou in nebunia activitatii de zi de zi. Dupa atatea bunatati, va spun sincer ca m-am pus in miscare mai greu, dar si cand am inceput, sa daram mormane de facturi si sa depun zeci de declaratii, nu alta.

 
 
Cu spiritul gata de actiune, m-am apucat de treaba. Ma asteptau frumos toate documentele si mormanul de e-mailuri. Toate bune si frumoase, pana m-am apucat sa imi fac programul pentru saptamana in cauza. Oho, cate erau pe lista... Si timp, timp de unde?
 
Si asa am inceput sa vad tot mai mult cum colegii mei se agitau din ce in ce mai mult. Si, ce e drept, si eu simteam nevoia sa grabesc cumva ritmul. Nu neaparat ca nu as fi vrut ca lucrurile sa se desfasoare mai incet, ci pur si simplu pentru ca simteam ca sunt atat de multe de rezolvat.
 
Stiti sentimentul acela ca ati vrea sa va impartiti in 2-3 persoane ca sa puteti face totul? Asa ma simteam si eu. Si tot incercam sa aranjez programul. Sa fac, sa alerg, sa rezolv. De unde? Caci nu putem trai fara sa mancam, fara sa dormim, fara sa luam o pauza.
 
Chiar si pe strada, oamenii care erau grabiti inainte de sarbatori, in loc sa fie mai relaxati, parca tot alergau cu greutati enorme pe umeri. Un lucru e clar: presiunea respectiva nu e de la sarbatori sau nu numai de la ele.
 
Parca e ceva in aer. In loc ca clipa sa se dilate, ea devine tot mai scurta, mai concentrata. Va puteti imagina cum ar fi ca o secunda sa fie cat o ora? Vai, cate as putea face! 
 
Chiar zilele trecute m-am intalnit cu o fosta colega de birou. Imi tot zicea: “Ah, nu te tin... ca nu am timp”. Si, cand colo, nu am scapat mai repede de 15 minute din discutia cu pricina. Ea imi povestea cum e la birou, ce fac copiii si tot felul de lucruri cotidiene. Totusi, nu ar fi putut sa imi zica cu precizie ce a facut sau cu cine s-a intalnit acum o saptamana.
 
Uneori am impresia ca suntem foarte aglomerati nu atat in activitati, cat in gandire. Da, e ceva de lucru sa iti faci un program cat mai exact si sa il respecti. De cate ori ati patit sa vi se schimbe o sedinta sau intalnirile dintr-o anumita zi? Parca facem uneori spagatul cand vine vorba de timp. Alergam in stanga si in dreapta, si, pentru ca nu suntem pregatiti, ajungem daramati intr-un colt si si fara sa ne faimoasa figura.
 
Mare intrebare ramane: nu facem suficiente lucruri in timpul pe care-l avem la dispozitie sau nu ne amintim exact? Va spus sincer, la finalul unei zile aglomerate nici nu mai retin ce am rezolvat, asa e un amalgan in  mintea mea. Dupa doua zile daca ma intreba cineva iar, voi spune ca am terminat raportul X si Y. O propozitie care sa exprime o intreaga zi! Atat de multa munca pentru o sarcina, ce e drept mai complexa. 
 
Si asa, chiar daca facem mult lucruri in zilele ce trec atat de repede, ele se sterg dupa cum si intensitatea cu care ne-am consumat a fost mai mare. Da, asa ne trezim ca ne intreaba un prieten ce am facut in ultimele doua luni caci nu ne-am mai vazut si noi raspundem: “Nimic. Munca, acasa, cu familia. Tu ce ai facut?”. Dupa aceea, daca aveti curiozitatea sa va uitati in agenda sau in calendarul electronic, veti observa ca ati avut t sedinte, intalniri, reorganizari ale casei.
 
Asa ca, desi timpul pare mai scurt, cred ca facem multe lucruri, doar ca nu mai ajungem sa le consitentizam, sa le apreciem si, pana la urma, sa ne apreciem. Nici nu mai stiu cand am stat sa vad ce am realizat si sa ma simt bine pentru numeroasele realizari, mai mici sau mai mari. Asa ca, pana la urma, putem face multe. Le putem face pe toate? Nu as putea sa spun. Fiecare om stie cum isi foloseste timpul sau cum il iroseste.
 
Unii par sa le poate face pe toate, altii par sa nu faca nimic, iar unii parca doar mediteaza la trecerea timpului si acesta nu ii atinge. In optimismul meu contabil, cred ca putem aduna contul fiecarei secunde ca sa il folosim cel mai bine in balanta fiecarei zile.
 
Sper ca ati gasit macar timpul pentru a savura aceasta reamintire ca timp este. Si noi, dragi contabili, suntem aici sa-l dramuim si sa ne bucuram de el. Sa aveti o saptamana detasata!
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Jurnalul Domnisoarei Contabil Avem timp de toate?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016