Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Lant de frauda la TVA care a prejudicat bugetul statului cu peste 1.100.000 euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Mar. 2011
Tags: tva, frauda, garda financiara, deductibilitate

Comisarii sectiei Arad a Garzii Financiare au identificat un lant de firme prin care s-au simulat activitati economice cu scopul obtinerii ilegale de rambursare de TVA. Controlul a fost concentrat pe ...


Comisarii sectiei Arad a Garzii Financiare au identificat un lant de firme prin care s-au simulat activitati economice cu scopul obtinerii ilegale de rambursare de TVA. Controlul a fost concentrat pe activitatea uneia dintre firme pentru care existau indicii ca reprezinta un nod de retea in cadrul grupului infractional identificat. Urmare verificarilor s-a constatat ca sediul social al firmei in cauza era fictiv (imobilul este nelocuit si se afla intr-o stare avansata de degradare, iar din acte a rezultat ca sediul social declarat era oricum expirat din luna martie 2010).

De asemenea, s-a constatat ca firma aradeana verificata a depus la organele fiscale, in anii 2009 si 2010, documente din care reies numai livrari, nefiind inregistrata nicio achizitie. Din documentele furnizate de parteneri a reiesit ca avea obligatia sa supravegheze lucrari de constructii, sa furnizeze forta de munca, materialele, instalatiile si echipamentele. Evidentele fiscale indica insa faptul ca firma aradeana nu a avut in perioada de referinta niciun angajat, deci nu putea sa-si onoreze obligatiile contractuale, cu atat mai mult cu cat nu a operat nicio achizitie de materiale.

Mai multe elemente au condus la concluzia ca operatiunile comerciale erau simulate cu scopul de a depune la organul fiscal teritorial competent declaratii cuprinzand informatii fictive si de a emite facturi fictive generatoare de TVA deductibil. Simultan s-a evitat si plata altor obligatii fiscale rezultate din activitatile inscrise, respectiv plata impozitului pe profit. Firma aradeana era in fapt “furnizorul” de documente justificative pentru celelalte firme din retea. Totodata, aceasta firma se interpunea intre beneficiarul final al lucrarilor si executantul real, astfel incat sa fie anulate obligatiile fiscale datorate de societatea care a realizat efectiv lucrarile.

Verificarile ce au urmat au scos la lumina o frauda carusel, adica o frauda la TVA organizata intre mai multe entitati in vederea obtinerii rambursarii de catre stat a unei taxe care nu a fost niciodata achitata sau in vederea reducerii TVA datorate. Acest lant de firme activa in domeniul constructiilor, fiind beneficiarul unor contracte publice cu diferite primarii.

Prejudiciul evaluat, rezultat din activitatea ilicita si frauduloasa desfasurata de firma aradeana este in suma totala de 5.032.146 lei, adica de peste 1.100.000 euro, reprezentand TVA in suma de 2.849.834 lei si impozit pe profit in suma de 2.182.312 lei. Totodata, Garda Financiara a sesizat organele de cercetare penala. (Sursa: ANAF)
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Lant de frauda la TVA care a prejudicat bugetul statului cu peste 1.100.000 euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016