Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea pentru TVA de 5% la alimentele de baza mai are de trecut un singur hop

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mar. 2011
Tags: tva, alimente de baza, cerere de examinare, polemica

Senatul Romaniei a respins cererea de reexaminare formulata de presedintele de Traian Basescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza. Cererea de reexaminare a fost respinsa si ...


Senatul Romaniei a respins cererea de reexaminare formulata de presedintele de Traian Basescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza. Cererea de reexaminare a fost respinsa si de Comisia de buget a Senatului, raportul acesteia recomandând mentinerea în vigoare a legii.

Propunerea initiata de PSD si PNL a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 19 octombrie 2010, când deputatii PDL au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil. Principala prevedere a legii era ca pentru alimentele de baza taxa pentru valoare adaugata scade la 5%.

Cererea de reexaminare a presedintelui, în care se solicita renuntarea la aceasta prevedere, a fost respinsa de Senat prin acceptarea raportului negativ al comisiei, cu 53 de voturi "pentru", 46 de voturi "împotriva" si o abtinere.
Grupurile PSD si PNL au anuntat ca nu sustin reexaminarea, fiind în favoarea legii privind introducerea TVA de 5% la alimentele de baza.

"Avem destule experiente în acest gen, în care o lege a creat mai multe prejudicii decât beneficii. Am avut legea prin care se majorau cu 50% salariile profesorilor, sustinuta de toata lumea, si care apoi a creat numai belele", a spus Serban Mihailescu, membru UNPR, care a considerat ca o asemenea masura fiscala ar trebui reglementata mai temeinic, nu doar printr-o simpla modificare a Codului Fiscal.


La randul sau, pesedistul Mircea Geoana a declarat: "Nu cred ca ne putem permite sa stam permanent cu TVA de 24%, este o chestiune handicapanta pentru economia româneasca".

Potrivit Mediafax, cererea de reexaminare urmeaza sa fie dezbatuta si votata si de Camera Deputatilor, care este forul decizional.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea pentru TVA de 5% la alimentele de baza mai are de trecut un singur hop":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016