Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Magie si alba-neagra

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Mai. 2010

Iepurasi si porumbei scosi din palarii sau din maneci, femei "taiate" in doua sau in... paispe, evadari din cufarul scufundat, jdemii de jonglerii cu pachetul de carti de joc sunt tot atatea trucuri ...

Iepurasi si porumbei scosi din palarii sau din maneci, femei "taiate" in doua sau in... paispe, evadari din cufarul scufundat, jdemii de jonglerii cu pachetul de carti de joc sunt tot atatea trucuri fumate si parafumate si care-i mai pacalesc numai pe copii.

Insa, marii iluzionisti isi storc creierii (si jobenele) din care ies numere care lasa cu gura cascata sali intregi si milioane de telespectatori. Ei isi dau silinta, talentul, exerseaza zeci de ore si fac teste mai ceva ca un fabricant de automobile inainte de a iesi pe piata cu un nou produs... Acesti mari iluzionistii... "leviteaza" chiar in fata ta; isi "tabacesc" pielea pe kilograme de cioburi, lasandu-se "calcati" de buldozerul de 50 de tone. Dispar de pe scena si apar in fotoliul de langa tine.

Mananca gem si... asa mai departe. Oricare ar fi trucurile astea (relativ) noi, te lasi uimit, ti se smulge un zambet sau o exclamatie. Dar, oricat ar fi ei de mari si de magicieni in acelasi timp, publicul tot stie ca este cumva pacalit. Tu esti cel care, cu buna stiinta, lasi de la tine...

Iar "magia" iluzionistului, jmecheria, schepsisul sta exact in faptul ca stie sa-ti distraga, sa-ti toceasca atentia, sa te faca sa te uiti numai la mana lui stanga pentru a putea sa-ti arate ca, in dreapta, a aparut o moneda sau doua... Sau... dimpotriva... cum au... disparut doua monede sau... cateva... miliarde de lei sau/si de euro, imprumutati sau ai tai, din taxe si impozite. Magie curata, nu?

Zilele acestea, oameni pusi sau... alesi in anumite functii ar vrea sa ne entuziasmam, sa ne extaziam, sa fim multumiti si sa aplaudam frenetic ca-si doneaza ei salariile. Aceeasi indivizi conjuga verbele la pluralul... national.

 "Trebuie sa facem, sa dregem. Suntem obligati sa..." Adica, noi astia, toti. La fel ca iluzionistii au tupeul sa incerce sa ne distraga atentia doar-doar nu la va pune nimeni intrebari simple, de clasa a treia, care nu se refera nici la piatra filosofala, nici la dilema lu' Hamlet... Adica, de pilda... "Cine ne-a adus in situatia asta?"

"Nu sunteti voi aia care spuneati ca exista bani si pentru majorarea salariilor profesorilor si ati dat si o lege pe care sunteti incapabili sa o respectati?" "Nu ziceati voi ca sunt bani destui pentru pensii?" "Nu ati fost voi la butoane, la comenzi, la carma statului?"

 "Ce ati facut? Nu este responsabilitatea voastra, a astora de ne cereti sa fim solidari numai la pierderi si niciodata la castig?"

Macar magicienii adevarati isi dau silinta sa gaseasca trucuri care chiar iti anesteziasa atentia, pe cand ai nostri... ce or fi ei vor sa punem botul la o alba-neagra incropita pe o masa schiopa aruncata intr-un colt de talcioc...


Alexandra Stanescu







Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Magie si alba-neagra ":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016