Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mai putine firme platitoare de TVA, o economie mai buna?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: tva, evaziune fiscala, politici economice

Memorandumul privind politicile economice si financiare al Romaniei publicat luni pe site-ul Fondului Monetar International (FMI) arata ca imbunatatirea administrarii taxelor si lupta impotriva evaziunii fiscale sunt elementele cruciale ale strategiei Romaniei de crestere a veniturilor, urmand a fi implementat un plan de reducere a numarului de companii inregistrate ca platitoare de TVA cu 20%, intre septembrie 2011 si 2012, prin masuri administrative.


"Redresarea Romaniei continua, dar perspectiva s-a redus din cauza deteriorarii conditiilor in Europa", se arata in document.

Autoritatile de la Bucuresti estimeaza ca in 2011 cresterea a fost de aproximativ 2,5%, mai ridicata decat s-a prognozat anterior, datorita productiei agricole ridicate si a exporturilor solide. "Dar incetinirea in Europa va constitui o frana in calea redresarii dar aceasta evolutie va fi partial compensata de cresterea absorbtiei fondurilor europene si de redresarea graduala a cererii interne", se arata in documentul publicat pe site-ul FMI.

Consiliul Director al Fondului Monetar International a aprobat luna trecuta cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania, dar a avertizat totusi ca este nevoie de continuarea angajamentelor fata de reformele economice pentru a face fata incertitudinilor actuale si a extinde potentialul de crestere. Odata cu aprobarea celei de-a patra evaluari a acordului de tip preventiv cu Romania, boardul FMI a pus totodata la dispozitia Romaniei o noua transa de 430 milioane DST, aproximativ 500 milioane de euro. Cu noua transa, Romania are la dispozitie de la FMI 1,78 miliarde DST, aproximativ doua miliarde de euro.

Sursa: finantistii.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mai putine firme platitoare de TVA, o economie mai buna?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016