Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Majorarea TVA nu duce la imbogatirea bugetului, ci la saracirea lui

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Feb. 2011
Tags: tva, rentrop&straton, consultant fiscal, bunuri si servicii

Intr-o perioada in care unii spun ca majorarea TVA a avut efecte benefice, iar altii ca marirea acestei taxe a daunat economiei, am apelat la un expert in domeniu pentru a ne spune o parere scutita ...


Intr-o perioada in care unii spun ca majorarea TVA a avut efecte benefice, iar altii ca marirea acestei taxe a daunat economiei, am apelat la un expert in domeniu pentru a ne spune o parere scutita de orice partizanat politic.

Majorarea unei taxe nu va fi niciodata benefica pentru economia nationala, dimpotriva. De altfel, intotdeauna s-a constatat faptul ca majorarea poverii fiscale nu conduce implicit la “imbogatirea” bugetului general al statului, ci la “saracirea” lui. Majorarea taxei nu stimuleaza, inhiba elanul spre afaceri cinstite! Sub forma unei revolte manifestate in mod tacit, fiecare contribabil cauta solutii legale sau ilegale pentru a diminua contributia sa la buget.

In cele din urma, solutia salvatoare este identificata si aplicata in practica de catre contribuabil care reactioneaza prompt la hotararea guvernantilor de majorare a TVA”, ne-a declarat doamna Georgeta Serban Matei, consultant fiscal Rentrop&Straton (grup de editura si consultanta in afaceri).

Potrivit interlocutoarei noastre, consecintele majorarii TVA sunt mult mai complexe decat scaderea ratei de colectare:

”De teama unor zile negre, majoritatea consumatorilor isi restrictioneaza tendinta de a cheltui, limitand cumparaturile alimentare si nealimentare la strictul necesar. Implicit, limitarea consumului determina in timp reducerea productiei de bunuri si servicii. In mod inevitabil, reducerea consumului inseamna restrangerea locurilor de munca si cresterea numarului de someri in toate domeniile de activitate: productie, comert, transporturi, servicii”.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Majorarea TVA nu duce la imbogatirea bugetului, ci la saracirea lui":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016