Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mana intinsa care spune o poveste primeste pomana

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Mai. 2010

Potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, Romania nu este destul de bogata pentru a-si sustine toti... saracii, singura sansa a tarii noastre fiind oferirea resurselor celor care ...

Potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, Romania nu este destul de bogata pentru a-si sustine toti... saracii, singura sansa a tarii noastre fiind oferirea resurselor celor care demonstreaza initiativa antreprenoriala.

"Nu avem atatia bogati ca sa dam la toti saracii pe care ii avem. Politicienii care au incercat sa faca o redistribuire a saraciei, s-au lovit de faptul ca Romania nu este suficient de bogata pentru a oferi cetatenilor viata pe care Europa o ofera.

Trebuie creata bogatia de cei care au initiativa", a precizat dom' ministru. Dupa ce spunea ca este analfabet intr-ale computerelor, domnia sa dovedeste si ca nu are proprietatea termenilor.

 Caci Europa... nu ofera - cum zice intaiul finantist al tarii - viata aia buna propriilor cetateti, pentru ca a oferi inseamna a da, a darui fara ca acela caruia i se... ofera sa dea sau sa faca, la randul lui, ceva in schimb.

Asadar, daca statele alea civilizate din Europa ofera ceva, ala este cadrul, locul, spatiul, posibilitatea de a fi recompensat pe masura muncii tale. Munca neinsemnand neaparat numai datul cu sapa, la camp, sau cu tarnacopul, in mina. Iar recompensarea muncii veritabile este un fapt din ce in ce mai rar intalnit chiar si in Europa la care face referire domnul ministru.

De pilda, in Franta, statul... ofera cateva sute de euro (in jur de 600) celor care raman fara locuinta si sunt cetateni. In Marea Britanie, functioneaza cam acelasi sistem. Numai ca un ajutor gandit bine ajunge pe mainile unor emigranti din fostele imperii coloniale ale celor doua state care, odata ajunsi cetateni, iau banii si... gata.

Cei mai multi nu muncesc pentru ca, venind dintr-o tara unde ar fi castigat 100 de euro daca munceau opt ore, se trezesc cu de sase ori mai mult fara sa miste un deget.

Asadar, intrebarea care trebuie pusa si in Romania si in statele care au devenit mult prea darnice cu nemunca este de ce (sa) avem saraci? De ce ii lasam sa... nu munceasca? De ce "se da", de ce "se ofera" de parca statele sunt manastiri care ii ajuta pe cei nevoiasi sau care doar stiu sa apara ca fiind nevoiasi.

Caci, la noi, se stie: mana intinsa care ticluieste si spune o poveste... chiar primeste pomana, in timp ce firmele, antreprenorii de care vorbea domnul ministru nu stiu ce sa mai faca pentru a-si reduce cheltuielile, a-si creste veniturile si a-si respecta obligatiile si fata de angajati si fata de statul care in loc sa redistribuie bunastare, redistribuie (de) pomana...


Alexandra Stanescu

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mana intinsa care spune o poveste primeste pomana ":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016