Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP a anuntat normele pentru controalele fiscale indirecte

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Mar. 2011
Tags: codul de procedura fiscala, fluxuri de trezorerie, baza impozabila

Prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este reglementata posibilitatea administratiei fiscale de a realiza ...


Prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este reglementata posibilitatea administratiei fiscale de a realiza verificari ale modului in care persoanele fizice care nu sunt autorizate pentru desfasurarea unei activitati economice, declara si platesc impozitul asupra veniturilor realizate.

Astfel, organul fiscal stabileste baza impozabila prin compararea situatiei patrimoniale, inclusiv a fluxurilor de trezorerie, precum si a elementelor de nivel de trai ale persoanelor fizice supuse verificarii, cu veniturile declarate.

In situatia in care se constata diferente semnificative, organul fiscal stabileste baza impozabila prin utilizarea metodelor indirecte de reconstituire a veniturilor sau cheltuielilor.

Prin aceasta metoda s-a urmarit identificarea veniturilor nedeclarate, in scopul asigurarii principiului echitatii fiscale.

Schimbari preconizate
Prin acest act normativ se intentioneaza clarificarea procedurii de aplicare a metodelor indirecte pentru stabilirea bazei impozabile ajustate pentru impozitul pe venit.

Mai jos puteti citi proiectul de hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte


HOTARARE
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al prevederilor art.1091 alin.(7) si art.228 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. Unic. Se aproba Normele metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte , prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

PRIM MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneaza:
Ministrul finantelor publice
Gheorghe Ialomitianu

Ministrul Justitiei
Catalin Marian Predoiu

Click aici pentru Normele metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP a anuntat normele pentru controalele fiscale indirecte":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016