Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP: Firmele pot depune cererile de finantare prin schema de ajutor de stat, incepand cu 10 septembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 30 Aug. 2018
Tags: cereri de finantare, schema de ajutor de stat, stimularea investitiilor

Ministerul Finantelor Publice a anuntat, miercuri, 29 august, ca cererile de finantare prin schema de ajutor de stat, pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie (807/2014) se pot depune incepand cu 10 septembrie.

Bugetul alocat schemei in anul 2018 este de 614 milioane lei, pentru emiterea de acordurilor de finantare cu plata in perioada 2019-202. Acesta suma reprezinta prima alocare bugetara din acest an, din totalul de 1,8 miliarde lei, reprezentand bugetul schemei de ajutor de stat neutilizat pana in anul 2018.
 
Cererile de acord pentru finantare se vor analiza si solutiona in ordinea inregistrarii si in limita creditelor de angajament si bugetare aprobate prin legile bugetare anuale, se arata in comunicatul citat.
Saptamanal, pe site-ul institutiei se va publica lista cererilor de acord pentru finantare depuse si stadiul analizei acestora (indreprul carora va fi notat, dupa caz: in analiza, s-a emis acord, s-a emis scrisoare de respingere, in asteptare).
 
"In cazul in care, in urma evaluarii, se emit scrisori de respingere a cererilor de acord pentru finantare, si, astfel, raman disponibile credite de angajament si bugetare, cererile de acord pentru finantare ramase in asteptare, care nu au facut obiectul evaluarii din cauza faptului ca ajutorul solicitat depasea bugetul alocat, se vor analiza in ordinea inregistrarii. Pentru Cererile de acord pentru finantare, aflate initial in asteptare, termenele de analiza si solutionare prevazute de actul normativ vor curge de la data publicarii pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a listei saptamanale a cererilor depuse", potrivit reprezentantilor inisterului.
 
Agentii economici care au intrebari, sesizari si solicitari de clarificari referitoare la prevederile acestui mecanism de finantare au la dispozitie o platforma dedicata, pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.
 
Initial, Guvernul anuntase deschiderea schemei de ajutor de stat incepand cu data de 27 august 2018.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP: Firmele pot depune cererile de finantare prin schema de ajutor de stat, incepand cu 10 septembrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016