Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul Finantelor au facut cinci propuneri pentru Consiliul Fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Iun. 2010
Tags: consiliul fiscal

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, a transmis Parlamentului o lista cu cinci candidati pentru a face parte din Consiliul Fiscal. Academia Romana l-a propus pe ...

Sebastian Vladescu, ministrul Fi­nan­telor Publice, a transmis Parla­men­tului o lista cu cinci candidati pen­tru a face parte din Consiliul Fiscal. Acade­mia Romana l-a propus pe aca­de­micianul Lucian Albu, directorul Institutului de Prognoza Economica din cadrul insti­tutiei si fost ministru al Muncii in gu­vernul Isarescu.

BNR l-a nominalizat pe Razvan Stancu, ASE pe profesorul Ta­tiana Mosteanu, Institutul Bancar Ro­man pe Silviu Seitan, iar Asociatia Romana a Bancilor pe Gabriel Mate­escu, vice­presedintele Alpha Bank. Gu­vernul si-a asumat, prin Legea responsabilitatii fiscale, infiintarea unui Consiliu Fiscal ca o autoritate inde­pendenta, compusa din cinci membri cu experienta in domeniul politicilor macroeconomice si bugetare.

Infiin­tarea acestui organism a fost prevazuta in Acordul stand-by semnat cu FMI. Cei cinci candidati vor fi audiati luni de comisiile de buget-finante, urmand ca validarea sa se faca martea viitoare, in plenul Parla­men­tului. Nu­mirea mem­brilor Consiliului Fiscal este imperios necesara pentru ca in pe­rioada ur­matoare sa poata avea loc o rectificare bugetara.

Propunerile au fost transmise Par­lamentului cu cateva saptamani intar­ziere, deoarece cateva institutii au trimis mai tarziu nominalizarile. Potrivit Legii responsabilitatii fis­cale, membrii acestui organism trebuie sa-si spuna punctul de vedere asupra modului in care guvernul intentioneaza sa inter­vina asupra bugetului.

Consiliul Fiscal va sprijini activitatea guvernului si a Parlamentului in pro­cesul de elaborare a politicilor fiscal- bugetare. Potrivit Legii responsabilitatii fiscale, Consiliul are ca atributii ur­marirea programului economic pe termen lung al guvernului, elaborarea de rec­o­mandari privind prognozele bugetare si macroeconomice si, de ase­menea, evaluarea performantelor fisca­le ale guvernului.



Sursa Financiarul

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul Finantelor au facut cinci propuneri pentru Consiliul Fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016