Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Agriculturii: Alimente cu TVA redus inseamna reducerea evaziunii fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: ministrul agriculturii, evaziune fiscala, reducere tva alimente, daniel constantin

Potrivit declaratiilor facute saptamana aceasta, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, e de parere ca o scadere a TVA-ului la 9% la produsele alimentare de baza ar putea duce la o reducere a evaziunii fiscale cu pana la 20%.


"Scaderea TVA-ului la produsele alimentare de baza nu o vad ca pe o masura sociala, care sa aiba ca si scop reducerea pretului la paine. Efectul pe care il doresc pentru scaderea TVA-ului este acela de combatere a evaziunii fiscale. Este oarecum o masura de dreapta, daca intram si in zona politica, o masura economica menita sa aduca mai multi bani la bugetul de stat", a declarat ministrul.

Acesta ia in calcul si contextul economic, insa considera ca aceasta masura de reducere a TVA-ului la alimentele de baza ar putea fi implementata spre sfarsitul anului, fiind deja demarate unele actiuni in acest sens:

"Ma refer la paine, pentru ca aici am identificat cea mai mare evaziune fiscala. Am inceput deja sa facem analiza si perspectiva este ca in luna iulie, la sfarsitul lui iulie, cand va veni delegatia FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, sa prezentam toate datele, astfel incat sa asiguram ca vom avea venituri suplimentare la buget prin reducerea evaziunii fiscale.

Va dau un singur argument in acest sens: TVA la paine 19%, evaziune fiscala 50%, cand TVA a crescut la 24%, evaziunea s-a dus la 71%. Asa cum arata simularile, credem ca putem sa reducem evaziunea fiscala cu intre 15 si 20%, intr-un anumit timp, daca vom scadea TVA-ul la 9%".

In perioada urmatoare ar putea fi introdusa o reducere a TVA-ului la cel putin o anumita categorie, fapt care a rezultat tot din declaratiile facute de ministru.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Agriculturii: Alimente cu TVA redus inseamna reducerea evaziunii fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Cresc sansele unui TVA redus in 2012
Mai multe articole despre reducere TVA alimente
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016