Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari Norme metodologice aduse de HG 77/2014 privind TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: tva, norme metodologice, hg 77/2014, hg 44/2004, codul fiscal, contract comision

In randurile urmatoare, veti regasi modificarile aduse Normelor metodologice -HG nr.44/2004, de HG nr.77/2014 pentru Titlul VI Taxa pe valoarea adaugata.



Normele metodologice HG 44/2004

Tabel comparativ pentru Titlul VI - Taxa pe valoarea adaugata
urmare a modificarilor aduse de HG nr. 77/2014

Forma normelor metodologice fara modificarile aduse de HG 77/2014

Art. 127 Persoane impozabile si activitatea economica


3. (7^1) In sensul art. 127 alin. (3) din Codul fiscal, se considera ca nu actioneaza de o maniera independenta persoana care desfasoara o activitate dependenta potrivit art. 7 din Codul fiscal.

Forma Normelor metodologice dupa modificarile aduse de HG nr. 77/2014 in vigoare incepand cu 12 februarie 2014

Art. 127 Persoane impozabile si activitatea econoica

La punctul 3, alineatul (7^1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

3. (7^1) Persoanele care nu sunt legate de angajator printr-un contract individual de munca, ci prin alte instrumente juridice, nu actioneaza de o maniera independenta in conditiile prevazute la art. 127 alin. (3) din Codul fiscal, respectiv atunci cand activitatea este exercitata de o persoana care nu dispune de o libertate de organizare corespunzatoare in ceea ce priveste resursele materiale si umane folosite pentru exercitiul activitatii in discutie, cum ar fi libertatea de a alege colaboratorii, orarul de lucru, baza materiala necesare desfasurarii activitatii sale, si riscul economic inerent acestei activitati nu este suportat de aceasta persoana. In acest sens a fost pronuntata hotararea Curtii de Justitie a Uniunii Europene in Cauza C-202/90 Ayuntamiento de Sevilla impotriva Recadudadores de Tributos de las Zonas primera y segunda.


Forma normelor metodologice fara modificarile aduse de HG 77/2014


Art. 129 Prestarea de servicii

7. (1) In sensul art. 129 alin. (1) din Codul fiscal, atunci cand nu exista un contract de comision sau intermediere intre parti si nu se refactureaza cheltuielile conform pct. 19 alin. (4), dar pentru aceeasi prestare de servicii intervin mai multe persoane impozabile care actioneaza in nume propriu, prin tranzactii succesive, se considera ca fiecare persoana a primit si a prestat in nume propriu serviciul respectiv. Fiecare tranzactie se considera o prestare separata si se impoziteaza distincit, chiar daca serviciul respectiv este prestat direct catre beneficiarul final.


Art. 129 Prestarea de servicii

La punctul 7, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

7. (1) In sensul art. 129 alin. (2) din Codul fiscal, atunci cand nu exista un contract de comision sau intermediere intre parti si nu se refactureaza cheltuielile conform pct. 19 alin. (4), dar pentru aceeasi prestare de servicii intervin mai multe persoane impozabile care actioneaza in nume propriu, prin tranzactii succesive, se considera ca fiecare persoana a primit si a prestat in nume propriu serviciul respectiv. Fiecare tranzactie se considera o prestare separata si se impoziteaza distinct, chiar daca serviciul respectiv este prestat direct catre beneficiarul final."

Continuarea aici.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari Norme metodologice aduse de HG 77/2014 privind TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016