Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Netransmiterea unui cod de TVA nu e o conditie obligatorie pentru scutirea TVA pentru o livrare intracomunitara. Decizie CJE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 17 Nov. 2016 Exclusiv
Tags: scutire tva, livrare intracomunitara, consililul european, decizie de impunere, factura, cod identificare tva

O decizie luata de Curtea Europeana de Justitie in luna noiembrie risca sa incalce reglementarile recomandate de Consiliul European (CE) in ce priveste exceptia de la scutirea de la plata TVA. Disocierile au ca punct de plecare interpretarile diferite ale unor aspecte anuntate initial de CE.


Curtea Europeana de justitie a decis ca absenta codului de inregistrare TVA nu ar trebui sa excluda TVA-ul pentru o livrare intracomunitara atunci cand toate celelalte conditii sunt indeplinite si cand nu exista o indiciu privind o posibila frauda. Mai mult, se clarifica faptul ca furnizand un cod de identificare TVA din statul membru de destinatie nu reprezinta o conditie esentiala pentru exceptie, ci o cerere formala.

Cazul dezbatut la Curtea de Justitie se refera la un comerciant german care a transportat un vehicul din Germania in Spania pentru vanzare. Cu toate acestea, autoritatile fiscale din Germania au refuzat o scutire a transportului deoarece comerciantului nu a furnizat codul de TVA eliberat de Spania in documentele sale, scrie TaxBack International.

Prin opozite, Consiliul European a recomandat ca factura unui cod de identificare TVA sa devina o conditie esentiala pentru obtinerea scutirii. Ramane astfel de urmarit in ce masura Curtea Europeana de justitie poate avea aceasta decizie modificata.

Suntem constienti ca informatiile de calitate va ajuta sa luati decizii corecte in business si va ofera un sprijin real in evitarea sanctiunilor si erorilor din practica. Va punem la dispozitie atat un portal specializat de consultanta: www.portalcontabilitate.ro, cat si o pagina de Facebook unde ne puteti urmari zi de zi. Si daca nu v-ati abonat deja la newsletter, e momentul sa nu mai ratati nicio stire importanta din domeniu!
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Netransmiterea unui cod de TVA nu e o conditie obligatorie pentru scutirea TVA pentru o livrare intracomunitara. Decizie CJE":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Cand depunem declaratia recapitulativa?
Mai multe articole despre cod identificare tva
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016