Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi modificari in Codul fiscal: Impozit de 16% pentru micii producatori agricoli

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: modificare cod fiscal, impozit agricultori, impozit venit net producatori

Un nou proiect de lege care modifica anumite prevederi din Codul fiscal propune ca cei care vand in piete sa plateasca la stat un impozit de 16% din vanzarile nete. Se doreste astfel ca micii producatori sa fie obligati la plata anticipata la stat pentru impozitul pe venit.


Doar cateva exceptii sunt prevazute in aceasta privinta: nu vor plat impozit de 16% crescatorii de animale si pasari, apicultorii si crescatorii de viermi de matase. Astfel, ordonanta ii obliga la plata anticipata pe producatorii de legume, fructe, flori, cereale si material lemnos.

Se propune, de asemenea, ca pentru persoanele care vand catre firme de colectare, producatori industriali, sau alte entitati obligate sa tina evidenta contabila, sa fie retinut la sursa un impozit de 2% din valoarea inscrisa in contracte la momentul platii, urmand ca impozitul sa fie regularizat la final de an.

In ceea ce priveste modificarile propuse, Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, a declarat ca nu considera ca aceasta propunere ca toti micii producatori sa plateasca impozit de 16% din veniturile nete va putea fi aplicata deoarece ar conduce la blocarea productiei interne:

"Nu stiu de acest proiect si nu am fost consultat in privinta lui. Nu cred insa ca prevederea poate fi aplicata, pentru ca nu poti face o evaluare exacta a cat vinde un om intr-o zi sau intr-o luna. Un astfel de impozit nu se potriveste pentru micii agricultori. Cum sa le iei de la inceput banii, cand ei trebuie sa astepte un an ca sa incaseze? Nu cred ca un asemenea proiect ar creste pretul alimentelor, dar se poate bloca productia interna printr-un sistem de fiscalizare neadecvat. Profiturile agricultorilor sunt mai mici ca in alte domenii, plus ca bancile acorda foarte greu credite pentru agricultura".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi modificari in Codul fiscal: Impozit de 16% pentru micii producatori agricoli ":
Rating:

Nota: 4.63 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016