Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile instructiuni de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 23 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: tva, deconturi, instructiuni de corectare, erori materiale

Printr-un nou comunicat, ANAF anunta proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Instructiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata.

Prin dispozitiile art. 105 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 574 din 23 iulie 2015, s-a prevazut ca erorile materiale din decontul de taxa pe valoarea adaugata se corecteaza potrivit procedurii aprobate prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Instructiunile de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata au fost aprobate prin Ordinul ministrului economiei si finantaelor nr. 179/2007, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 347 din 22 mai 2007.

Avand in vedere aceste dispozitii legale, consideram ca este necesara elaborarea unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in care sa fie preluate aceste instructiuni.

Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt facute publice pe site-ul institutiei, la adresa www.anaf.ro, domeniul Legislatie/transparenta decizionala. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor ne. 17, sector 5, Bucuresti.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris la Serviciul Comunicare, Eelatii Publice si Mass-Media cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003", la urmatoarele adrese:

- Prin scrisori la adresa postala: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, str. Apolodor nr. 17, sector 5 Bucuresti 050741 - la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media
- Electronic la adresa de mail: relatiipublice.anaf@mfinante.ron
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile instructiuni de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016