Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noua Lege a Contabilitatii a declansat protestul a 2000 de contabili. Semneaza si tu petitia!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Ian. 2011
Tags: ceccar, legea contabilitatii

CECCAR si membrii sai au initiat o campanie de protest impotriva proiectul de modificare a Legii Contabilitatii, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Pentru reusita acestui protest ...

CECCAR si membrii sai au initiat o campanie de protest impotriva proiectul de modificare a Legii Contabilitatii, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Pentru reusita acestui protest s-a creat o petitie on-line unde se strang semnaturi de la contabili, urmand ca aceste semnaturi se fie prezentate Ministerului de Finante pentru a opri  aceasta initiativa.

Pana cum au semnat 2.000 de contabili, dar, cu ajutorul dvs, speram ca numarul acesta va creste.

De ce protesteaza CECCAR si contabilii? Cititi mai jos cele 9 motive

I. Prin proiectul de modificare a Legii Contabilitatii (respectiv prin abrogarea alineatelor 2 si 3 ale art. 10) propus de Ministerul Finantelor Publice, se prevede nici mai mult nici mai putin decat dereglementarea serviciilor contabile, ceea ce, intr-o acceptiune anglosaxona, nu e rea. Se pune insa intrebarea daca „mecanismul” de trecere de la o extrema la alta va functiona, avand in vedere situatia actuala a Romaniei; de asemenea, daca bugetul statului este pregatit sa mai primeasca inca o lovitura decisiva.

Pe langa aruncarea in derizoriu a contabilitatii – considerata tot mai mult pe plan international ca factor de incredere, de securizare a afacerilor si deci, de crestere economica si bunastare – consecintele imediate se vor exprima prin urmatoarele:

1. Oricine va putea organiza si tine contabilitatea si intocmi situatii financiare: indiferent de calificare, indiferent de functie (se stie ca intr-o entitate sunt functii incompatibile) si indiferent de profilul moral (sunt ingropate valorile morale ale profesionistilor contabili, prevazute prin standardele internationale si nationale ale profesiei). Rezultatul? nici cea mai mica garantie in ce priveste calitatea situatiilor financiare si deci, a rezultatelor declarate public.

2. Obtinerea de venituri ilicite din prestarea serviciilor contabile, creandu-se o noua presiune asupra bugetului prin cresterea evaziunii fiscale.

3. Un atac la procesul educativ si a invatamantului superior de profil prin descurajarea celor ce vor sa urmeze studiile economice de profil.

4. Discreditarea profesiei contabile din Romania, o profesie cu traditie si recunoastere la nivel national si international.

Masuri: mentinerea prevederilor actuale ale legii cu inlaturarea din alineatul 3 al art. 10 a cuvintelor „autorizate potrivit legii”.

II. Propunerile de la pct. 28 nu rezolva obiectivul prevazut in Nota de fundamentare (pct. 2 liniuta 3), de separare si vor intari si mai mult confuziile, astfel:

- in primul rand nu rezulta in ce consta semnarea. Legea trebuie sa prevada minimum de operatii prealabile semnarii sau obligatia de a aplica standardele profesionale emise de CECCAR.

- la alineatul 10: de ce „de regula”? Teza a II-a ar trebui sa aiba urmatorul text „Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare si sa fie membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, sau sa fie declarate de entitate la Registrul Comertului”.

- la alineatul 11: Inlaturarea din text a cuvintelor „autorizate potrivit legii”.

- la alineatul 12: Textul prevazut trebuie inlaturat, deoarece descurajeaza dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii; pe de alta parte, sunt zeci si sute de mii de asemenea intreprinderi

- platitori de impozite, care nu pot fi lasate pe mana administratorilor care au cu totul alte pregatiri si alte interese.

CLICK AICI DACA VREI SA SEMNEZI PETITIA DE PROTEST

CLICK AICI DACA VREI SA CITESTI PROIECTUL DE MODIFICARE A LEGII CONTABILITATII
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noua Lege a Contabilitatii a declansat protestul a 2000 de contabili. Semneaza si tu petitia!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016