Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noua lege a sanatatii vrea sa vina cu noi taxe pentru fast-food si bere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: taxa fast-food, taxa bere, ministrul sanatatii, legea sanatatii, alimentatie nesanatoasa

Noua Lege a sanatatii ar putea implementa o noua serie de taxe aplicate in cazul produselor de tip fast-food. Chiar daca o astfel de taxa a mai fost dezbatuta si cu alte ocazii, de data aceasta ar putea fi introdusa si o taxa pentru berea cu alcool.

Potrivit declaratiilor facute de Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, o astfel de taxa pe produsele fast-food si berea cu alcool ar duce la o scadere a morbiditatii provocate de o alimentatie nesanatoasa:

"Prin noua lege incercam introducerea taxei pe produsele nesanatoase tip fast-food. Exista o morbiditate crescuta pe anumite boli cauzate de alimentatia nesanatoasa si ar fi firesc ca aceste produse sa fie suprataxate, pentru a reduce consumul lor. Decizia cu privire la aceasta prevedere va fi una politica".

Introducerea unei astfel de taxe pare insa dificil de aplicat. Principala problema consta in identificarea producatorilor care comercializeaza acest tip de mancare. Se discuta astfel despre aproximativ 15.000 de magazine in care se comercializeaza produse fast-food. In schimb, asa cum precizeaza deja unii specialisti, comerciantii vor gasi cai de a se sustrage de la plata taxelor, alegand sa comercializeze in continuare mancare nesanatoasa cu etichete si denumiri diferite.

Taxa pe fast-food a mai fost propusa si acum un an de catre ministrul Sanatatii din acea perioada, Cseke Attila. In prezent, taxa fast-food se plateste in 20 de tari din Europa. Printre acestea se numara Germania si Marea Britanie.

Ramane de vazut in ce masura Romania va putea urma exemplul altor tari si cat de bine va functiona, in realitate, taxarea alimentelor de tip fast-food.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noua lege a sanatatii vrea sa vina cu noi taxe pentru fast-food si bere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016