Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati privind aplicarea regimului special de scutire a TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Ian. 2011
Tags: tva, codul fiscal, persoane impozabile

Persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania care in cursul anului 2010 NU au depasit plafonul de 35.000 de euro pot solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA pana la data de 20 ...

Persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania care in cursul anului 2010 NU au depasit plafonul de 35.000 de euro pot solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA pana la data de 20 IANUARIE 2011

Prin Ordonanta de urgenta nr. 117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 891/30.12.2010, s-a instituit posibilitatea ca persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care au realizat o cifra de afaceri inferioara plafonului de scutire pentru intreprinderi mici, sa solicite scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, in vederea aplicarii
regimului special de scutire.

Reamintim contribuabililor ca plafonul de scutire pentru intreprinderi mici este de 35.000 de euro al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii (1 EURO = 3,3817) si se rotunjeste la urmatoarea mie.

In consecinta, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, care in cursul anului 2010 nu au depasit plafonul de scutire prevazut mai sus, pot solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA pana la data de 20 ianuarie 2011.

DE RETINUT : Persoanele impozabile care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitori de TVA, in termenul mentionat mai sus, au obligatia sa depuna decontul de taxa, pentru operatiunile realizate in cursul lunii ianuarie, pana la data de 25 februarie 2011 inclusiv.

IMPORTANT : In ultimul decont de TVA depus, persoanele impozabile au obligatia sa evidentieze valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de taxa, conform prevederilor titlului VI din Codul Fiscal.

Persoana impozabila care solicita scoaterea din evidenta persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153, dar are obligatia de a se inregistra in scopuri de taxa conform art. 1531, trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 1531, concomitent cu solicitarea de scoatere din evidenta persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153. Inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 1531 va fi valabila incepand cu data de 1 februarie a anului respectiv.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati privind aplicarea regimului special de scutire a TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016