Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nu aduce anul ce a adus TVA-ul de 24%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iun. 2011
Tags: majorare tva, bugetul de stat, scumpiri, gestionare venituri

La 1 iulie 2010, TVA-ul a fost majorat de la 19% la 24%, producand in mod inevitabil cresteri ale preturilor si marind gaurile din bugetele romanilor. In acelasi timp insa, in ceea ce priveste ...


La 1 iulie 2010, TVA-ul a fost majorat de la 19% la 24%, producand in mod inevitabil cresteri ale preturilor si marind gaurile din bugetele romanilor. In acelasi timp insa, in ceea ce priveste bugetul de stat, cifrele sunt pe plus.

Daca anul trecut analistii financiari considerau ca aceasta majorare de TVA nu va aduce nimic bun, ci va mari preturile si rata evaziunii, bilantul facut dupa un an de la aceasta modificare indica o crestere a bugetului de stat inca din primele luni care au urmat majorarii TVA.

Chiar daca marile lanturi de magazine au amanat in prima etapa cresterea preturilor, diferenta s-a facut simtita imediat dupa noua modificare cand, in cele mai multe magazine, produsele au afisat un pret mai mare. Cei mai multi analisti considera insa in prezent ca masura luata de Guvern a fost singura masura corecta care ar fi putut fi adoptata la momentul respectiv.

Cu toate acestea insa, in ceea ce priveste cheltuielile facute de populatie, aceasta majorare a TVA-ului a dus la scumpiri nejustificate si la o crestere a inflatiei. Pe langa acestea, a crescut si pretul petrolului la nivel international, astfel incat, in medie, cresterile de preturi intr-un singur an au atins procentul de 7%.

Daca aceste scumpiri au insemnat o gestionare mai atenta a veniturilor, nu acelasi lucru se poate spune si despre bugetul de stat care s-a marit cu aproximativ 6 miliarde de lei, din a doua jumatate a anului 2010.  In continuare, taxa pe valoare adaugata reuseste sa aduca sume importante statului, inregistrand in primele cinci luni ale anului in curs o crestere de 35,6% prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Referitor la posibilitatea ca aceasta taxa sa cunoasca o scadere, cei mai multi specialisti considera ca o astfel de modificare nu este doar putin probabila, dar nu este nici recomandata in situatia actuala.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nu aduce anul ce a adus TVA-ul de 24%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016