Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OANAF nr. 1768 privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Dec. 2012 Exclusiv
Tags: formularul 096, anaf, oanaf nr1768/2012, depasirea plafonului de scutire

ANAF a publicat Ordinul nr. 1768/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare utilizate pentru anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal in temeiul art.12 alin.(3) din Hotararea Guvernului nr.109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art.152 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, al art.II alin.(1) lit.e) si f) si alin.(2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.24/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiarfiscale, precum si al art.228 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul O R D I N:

Art.1. - Se aproba modelul si continutul formularului (096) "Declaratie de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal", cod:14.13.01.10.12, prevazut in anexa nr.1.

Art.2. - Instructiunile de completare a formularului mentionat la art.1 sunt prevazute in anexa nr.2.
Art.3. - Se aproba modelul si continutul "Deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal", cod:14.13.02.60/096, prevazut in anexa nr.3.

Art.4. - Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de arhivare ale formularelor
mentionate la art.1 si art.3 sunt prevazute in anexa nr. 4.

Art.5. - Anexele nr.1-4 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art.6. - (1) Formularele prevazute la art.1 si art.3 se utilizeaza si in situatiile prevazute de art.II
alin.(1) lit.e) si f) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.24/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale.
(2) Organele fiscale competente anuleaza inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile
care s-au inregistrat in scopuri de TVA in perioada 01 ianuarie - 30 iunie 2012 si care solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in conditiile art.II alin.(1) lit.e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.24/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, daca aceste persoane impozabile s-au inregistrat in scopuri de TVA ca urmare a depasirii plafonului de scutire.

Art.7. - Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezinta trimiteri la titlul VI "Taxa pe valoarea adaugata" al Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, iar referirile la Codul de procedura fiscala reprezinta trimiteri la Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art.8. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art.9. - La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul presedintelui Agentiei
Nationale de Administrare Fiscala nr.53/2012 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (096) "Declaratie de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in conditiile art.152 alin.(7) din Codul fiscal in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art.153", precum si ale "Deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in conditiile art.152 alin.(7) din Codul fiscal", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.60 din 20 ianuarie 2012.

Art.10. - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de
tehnologia informatiei si Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Emis la Bucuresti, in data de 16.11.2012
P R E S E D I N T E,
S E R B A N P O P
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OANAF nr. 1768 privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016