Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatia inregistrarii unui contract de prestari servicii arhitectura

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Aug. 2010
Tags: prestari servicii, obligativitatea inregistrarii contractului

Obligatia inregistrarii unui contract de prestari servicii arhitectura Silviu StoicaIntrebare: In anul 2007 societatea a incheiat un contract de prestari servicii arhitectura pentru un imobil situat ...

Obligatia inregistrarii unui contract de prestari servicii arhitectura
Silviu Stoica

Intrebare: In anul 2007 societatea a incheiat un contract de prestari servicii arhitectura pentru un imobil situat pe teritoriul Romaniei cu o firma din Cipru.

Conform OMEF 2310/2007 societatea a mers la registratura Administratiei Financiare nr. 3 pentru inregistrarea acestui contract. Spre surprinderea noastra doamna de la registratura nu a dorit sa inregistreze acest contract pe motiv ca aceste servicii nu sunt efectuate pe teritoriul Romaniei.

In anul 2010, societatea este pasibila de amenda pentru neinregistrarea acestuia.
Va rog sa ma lamuriti, exista obligativitatea inregistrarii acestui contract? Repet, servicii arhitectura (desene, schite, urmarire santier, etc) efectuate pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidential. Pana in prezent, spatiul de lucru a ramas la faza de proiectare.

Raspuns: Da, contractul trebuie inregistrat la organul fiscal pentru ca sunt servicii aferente unui santier, care poate constitui un sediu permament in Romania, conform art. 8 alin. 3 si alin. 71 din Codul fiscal si OPANAF 2.310/2007. Dispozitiile art. 2 din ordin referitoare la neinregistrarea contractelor incheiate pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei nu sunt aplicabile deoarece contractul are ca obiect (dupa cum ati precizat dvs.) si urmarirea de santier (cu alte cuvinte, supravegherea/supervizarea unor lucrari legate de santierul respectiv), ceea ce implica si desfasurarea unei activitati pe teritoriul Romaniei.


Din acest punct de vedere, nu prezinta relevanta faptul ca nu s-a depasit faza de proiectare, intrucat la stabilirea duratei de stabilire a sediului permanent se va avea in vedere momentul in care societatea nerezidenta incepe activitatea de supraveghere/urmarire a santierului in Romania.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatia inregistrarii unui contract de prestari servicii arhitectura ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016