Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatii privind TVA ale persoanelor impozabile stabilite si inregistrate in scopuri de TVA in Romania care presteaza servicii electronice catre persoane neimpozabile incepand cu 1 ianuarie 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: tva, obligatii, serviciile electronice, domiciliul stabil, codul fiscal, telecomunicatii

Serviciile furnizate pe cale electronica au fost preluate (urmare modificarilor Codului fiscal prin OUG 8/2014) la art. 133 alin. (5) lit. h), schimbandu-se regula speciala de stabilire a locului taxarii cu TVA a acestor servicii, astfel:


regula speciala de stabilire a locului taxarii cu TVA a serviciilor furnizate pe cale electronica:


- art. 133 alin. (5) lit. e) pct. 11 in vigoare pana la data de 31.12.2014: locul unde beneficiarul este stabilit sau isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita, daca respectivul beneficiar este o persoana neimpozabila care este stabilita sau isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita in afara Comunitatii, in cazul serviciilor furnizate pe cale electronica.

Art. 133 alin. (5) lit. h) introdusa prin OUG 8/2014 in vigoare cu 1 ianuarie 2015: locul unde beneficiarul este stabilit, isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita, in cazul serviciilor furnizate pe cale electronica prestate catre o persoana neimpozabila

Prin urmare, incepand cu 1 ianuarie 2015, indiferent de locul in care sunt stabilite persoanele neimpozabile, in Uniunea Europeana sau in afara acesteia, locul taxarii cu TVA a serviciilor furnizate pe cale electronica este locul unde beneficiarul este stabilit, isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita.

Prestatorul poate opta pentru utilizarea Regimului special pentru serviciile electronice in Romania (stat membru de inregistrare) pentru toate serviciile electronice prestate persoanelor neimpozabile stabilite in Uniunea Europeana denumit Regim UE.

In ce consta regimul UE prevazut la art. 152^5 Regimul special pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune sau televiziune prestate de catre persoane impozabile stabilite in UE, dar intr-un alt stat membru decat statul membru de consum?

Prestatorul de servicii electronice catre persoane neimpozabile stabilite in Uniunea Europeana care opteaza pentru utilizarea regimului UE:

- trebuie sa fie inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal

- nu mai are obligatia inregistrarii in fiecare stat membru de consum (in care beneficiarul este stabilit, isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita).

Continuarea aici.

Sursa: Finante Publice Brasov

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatii privind TVA ale persoanelor impozabile stabilite si inregistrate in scopuri de TVA in Romania care presteaza servicii electronice catre persoane neimpozabile incepand cu 1 ianuarie 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016