Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Omul pentru care salariul lunar a ajuns la 27.000 euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Iun. 2011
Tags: declaratii de avere, functionari publici, agentia nationala de integritate, ionut costea, eximbank

Odata cu publicarea declaratiilor de avere, au fost facute publice si salariile celor care se afla la conducerea bancilor de stat. Astfel, prin intermediul Agentiei Nationale de Integritate, toti ...

Odata cu publicarea declaratiilor de avere, au fost facute publice si salariile celor care se afla la conducerea bancilor de stat. Astfel, prin intermediul Agentiei Nationale de Integritate, toti functionarii publici sunt obligati sa isi completeze declaratiile de avere.

Cel care primeste cel mai mare salariu din sistemul public este presedintele Eximbank, Ionut Costea, cu o suma obtinuta in zece luni de 1,1 milioane de lei in 2009, venitul mediu lunar calculat fiind de 113.000 lei net (aproximativ 27.000 euro).

Aceasta functie a fost ocupata in anul 2009 in perioada de guvernare PDL-PSD care l-a avut ca lider de partid PSD pe Mircea Geoana, actualul presedinte al Senatului. Chiar daca PSD nu a mai guvernat din toamna aceluiasi an, Ionut Costea si-a pastrat in continuare functia. In situatia in care ar fi inlocuit, acestuia ar trebui sa i se plateasca un pachet de plecare de circa 800.000 euro.

Un alt angajat in cadrul Eximbank, Paul Ichim, care ocupa functia de vicepresedinte, obtinea inca din anul 2009, pe baza declaratiei de avere, nu mai putin de 705.631 lei (aproximativ 167.000 euro pe an si 16.700 euro lunar deoarece declaratia acopera doar zece luni). Un alt angajat al Eximbank, Liviu Voinea, a primit in acelasi an aproximativ 4.2000 euro pe luna.

Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, a avut in 2009 un salariu de 361.897 lei net (86.000 de euro pe an, respectiv 7.160 euro pe luna). Gheorghe Carabasan, prim-vicepresedintele aceleiasi banci, a incasat tot in 2009 un salariu de 627.000 lei (venit lunar de circa 12.4000 euro), castigand astfel mai multi bani decat presedintele bancii.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Omul pentru care salariul lunar a ajuns la 27.000 euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016