Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OPANAF nr. 207: Proceduri privind supravegherea fiscala a produselor accizabile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Mar. 2012 Exclusiv
Tags: opanaf nr207/2012, anaf, produse accizabile, proceduri supraveghere fiscala

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 138/29.02.2012, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 207/2012 privind aprobarea modalitatilor si procedurilor pentru realizarea supravegherii fiscale a productiei, depozitarii, circulatiei si importului produselor accizabile, care completeaza procedurile aplicabile pentru inspectia fiscala si controlul vamal ulterior, ale carui principale prevederi le prezentam in articolul de mai jos.

Competenta de supraveghere

Activitatea de supraveghere fiscala a productiei, depozitarii, circulatiei si importului produselor accizabile se exercita de Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), prin structurile sale centrale si/sau teritoriale.

Personalul structurii centrale a ANV cu atributii de supraveghere fiscala in domeniul produselor accizabile are competenta generala de supraveghere fiscala a productiei, depozitarii, circulatiei si importului produselor accizabile pe intreg teritoriul national. Competenta structurilor teritoriale ale ANV privind supravegherea fiscala in domeniul produselor accizabile este stabilita potrivit razei teritoriale unde se afla domiciliul fiscal al operatorului cu produse accizabile. Pentru sediile secundare sau punctele de lucru ale operatorului cu produse accizabile se deleaga competentele de supraveghere fiscala in domeniul produselor accizabile catre autoritatea vamala teritoriala in a carei raza de competenta se afla sediul secundar sau punctul de lucru.

Atributii principale

Atributiile organelor de control cuprind, in principal actiuni:

-  de verificare desfasurate la sediul operatorilor economici;

- de verificare a produselor la locurile pentru productie, import sau de primire a produselor in cazul achizitiilor intracomunitare, detinere, comercializare si transport supuse reglementarilor privind accizile;

- operative de verificare si control al cladirilor, depozitelor, terenurilor, sediilor, mijloacelor de transport si altor obiective, pe timp de zi si de noapte;

- de control inopinat;

- de verificare prin intermediul sistemelor informatice, a datelor si informatiilor din situatiile si rapoartele periodice, a datelor si informatiilor din situatiile si rapoartele periodice primite in conformitate cu reglementarile fiscale in vigoare, din baza proprie de date, inclusiv a informatiilor obtinute prin actiuni de cooperare administrativa.

- de supraveghere a productiei de produse accizabile;

- de supraveghere a antrepozitelor de productie de alcool etilic nedenaturat si de distilate;

- de supraveghere pentru tuica si rachiuri de fructe;

- de supraveghere a importului de alcool, distilate si bauturi spirtoase;

- monitorizare informatica etc.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OPANAF nr. 207: Proceduri privind supravegherea fiscala a produselor accizabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016