Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pentru autoaparare, comisarii din Garda Financiara vor putea folosi arme!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Nov. 2009
Tags: monitorul oficial, garda financiara

Conform unei hotarari emise de catre Guvern, privind organizarea si functionarea Garzii Financiare, personalul de control poate folosi armament ca mijloc de autoaparare, in timpul exercitarii ...

Conform unei hotarari emise de catre Guvern, privind organizarea si functionarea Garzii Financiare, personalul de control poate folosi armament ca mijloc de autoaparare, in timpul exercitarii atributiilor de control.

Astfel, personalul Garzii Financiare care indeplineste functia publica specifica de comisar este dotat cu uniforma, insemne distinctive, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare. Armamentul, uniforma si celelalte dotari vor putea fi utilizate numai in timpul exercitarii atributiilor de control legal incredintate.

Raspunderea pentru asimilarea cunostintelor si utilizarea corespunzatoare a acestora va reveni comisarilor Garzii Financiare, care vor fi testati din punct de vedere fizic, psihologic si al cunostintelor necesare pentru acordarea dreptului de portarma, anterior incredintarii armamentului si echipamentelor respective de institutiile legal abilitate.

Potrivit hotararii guvernului privind organizarea si functionarea institutiei, publicata in Monitorul Oficial, "personalul Garzii Financiare care indeplineste functia publica de comisar este dotat cu uniforma, insemne distinctive, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare".

Angajatii GF au dreptul sa foloseasca armamentul, uniforma si restul dotarilor exclusiv in timpul controalelor la firme. Functionarii Garzii care fac verificari la firme vor fi dotati cu arme si instruiti de politie, precum si de alte institutii specializate care pregatesc personal militar.

Hotararea mai stabileste ca, in cazul unui control operativ si inopinat, comisarii Garzii trebuie sa prezinte ordinul de serviciu care contine numele persoanei si competentele acesteia, legitimatia de control si insigna.

In plus, cand se constata savarsirea unor fapte financiar-fiscale de natura penala, comisarii GF pot dispune masuri asiguratorii, daca exista pericolul ca debitorul sa se sustraga de la urmarire sau sa isi ascunda ori risipeasca averea.

HG nr. 1324/2009 a fost publicata marti in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 800 si abroga vechile prevederi stabilite prin HG nr. 533/2007.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pentru autoaparare, comisarii din Garda Financiara vor putea folosi arme!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016