Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

PFA cu venituri din agricultura. Impozit pe venit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Oct. 2010
Tags: pfa, impozit pe venit, codul fiscal

Intrebare: Pentru un PFA cu obiecte de activitate ca: cresterea animalelor, comert cu animale vii, produse alimentare, fabricarea produselor lacatate si branzeturiSe plateste impozit pe venitul din ...

Intrebare: Pentru un PFA cu obiecte de activitate ca: cresterea animalelor, comert cu animale vii, produse alimentare, fabricarea produselor lacatate si branzeturi

Se plateste impozit pe venitul din subventii de la stat pentru acest tip de PFA? Dar pe venit? Trebuie depuse declaratii? Daca optez pentru norma de venit cat ar fi impozitul anual?


Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.

Convinge-te CLICK AICI


Raspuns:

Conform prevederilor art. 42, lit. k) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in intelesul impozitului pe venit, veniturile din agricultura si silvicultura, cu exceptia celor prevazute la art. 71 sunt venituri neimpozabile si pentru PFA.
          
Potrivit punctului 9 din HG 44/2004 privind Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in categoria veniturilor din agricultura si silvicultura considerate neimpozabile si pentru PFA se cuprind:
    * veniturile provenite din: cresterea animalelor si pasarilor, apicultura si sericicultura;
    * veniturile obtinute de persoanele fizice din valorificarea in stare naturala, prin unitati specializate, cum ar fi centre sau puncte de achizitie, a produselor culese sau capturate din flora si fauna salbatica.

Se considera in stare naturala: produsele agricole obtinute dupa recoltare, materialul lemnos pe picior sau transformat in busteni ori in bile, precum si produsele de origine animala, cum ar fi: lapte, lana, oua, piei crude si altele asemenea, plante si animale din flora si fauna salbatica, cum ar fi: plante medicinale, fructe de padure, ciuperci, melci, scoici, serpi, broaste si altele asemenea.(punctul 10 din HG 44/2004).

Conform art. 42 lit. r din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, sunt venituri neimpozabile:
"r) subventiile primite pentru achizitionarea de bunuri, daca subventiile sunt acordate in conformitate cu legislatia in vigoare".
           
Concluzie: Avand in vedere prevederile legale de mai sus, veniturile obtinute de PFA nu sunt supuse impozitului pe venit.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "PFA cu venituri din agricultura. Impozit pe venit ":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016