Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Planul Marshall pentru Romania: UE scade cofinantarea de la 15% la 5% in cazul Romaniei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 02 Aug. 2011
Tags: cofinantare, fonduri europene, comisia europeana, dezvoltarea rurala

Procentul de cofinantare asigurat de statul roman in cazul proiectelor europene va scadea de la 15% la doar 5%, fapt care va crea o economie la buget de circa 714 milioane de euro. Propunerea



Procentul de cofinantare asigurat de statul roman in cazul proiectelor europene va scadea de la 15% la doar 5%, fapt care va crea o economie la buget de circa 714 milioane de euro. Propunerea Comisiei Europene de reducere a contributiei la proiectele finantate impreuna cu Uniunea Europeana vizeaza sase state europene, printre care si Romania.

Astfel, situatia economica a Greciei, Irlandei, Portugaliei, Letoniei, Ungariei si Romaniei s-ar putea imbunatati odata cu aceasta masura aplicata de Uniunea Europeana. In concret, economia la bugetele de stat ale celor sase tari ar putea ajunge la 2,8 miliarde euro, cea mai mare economie urmand sa fie realizata de Grecia (879 milioane euro), urmata de Romania (714 milioane euro),
Portugalia (629 milioane euro), Ungaria (308 milioane euro), Letonia (255 milioane euro) si Irlanda (98 milioane euro).

Bogdan Manoiu, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, a declarat ca o astfel de modificare va duce la o simplificare a procedurii de accesare si derulare a fondurilor europene. Mai mult decat atat, se va efectua o economie substantiala la bugetul de stat, ca urmare a acestei reduceri a cofinantarii.

Noul proiect a fost denumit de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca fiind "un fel de Plan Marshall pentru redresare economica". Aceasta masura are in vedere fondurile europene care au ca destinatie infrastructura, mediul, eficienta energectica, energia din surse regenerabile,  dezvoltarea rurala (agricultura, silvicultura, calitatea vietii si activitatile economice din zonele rurale) si pescuitul.

Propunerea facuta de Comisia Europeana a fost inaintata Parlamentului si Consiliului European  in vederea aprobarii in regim de urgenta, pana la sfarsitul anului, pentru ca banii sa poata ajunge in cele sase tari la inceputul lui 2012.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Planul Marshall pentru Romania: UE scade cofinantarea de la 15% la 5% in cazul Romaniei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016