Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Poiect: Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 156 din 2007

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Nov. 2010
Tags: oug nr156/2007, cec

Poiect: Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni ...

Poiect:  Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 156/2007

privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme precum si pentru aprobarea unor masuri in vederea asigurarii sumelor suplimentare necesare despagubirii Parlamentul Romaniei adopta prezenta Lege.

ART. I

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 156/2007 privind  despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 883 din 21 decembrie 2007, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.232/2008, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1.Titlul se modifica si va avea urmatorul cuprins :

„Ordonanta de urgenta a Guvernului privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme precum si a celor care si-au transferat depunerile constituite in acelasi scop la Banca Romana pentru Dezvoltare B.R.D.- S.A.

2. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 2 Valoarea totala a despagubirii pentru deponentii C.E.C. Bank S.A. insumeaza 760.712.072,73 lei si reprezinta cumulul despagubirilor calculate de C.E.C. Bank S.A. prin indexarea, de la data depunerii si pana la data de 31 iulie 2007, a sumelor existente in cele 37.480 de depozite constituite conform art. 1, cu indicii preturilor de consum comunicati de Institutul National de Statistica, din care se deduce dobanda legala bonificata de C.E.C. Bank S.A. pe perioada in care a fost acordata."

3. Dupa articolul 2, se introduce un nou articol, art.2¹, cu urmatorul cuprins:

„Art.2¹ Valoarea totala a despagubirii pentru deponentii care au transferat sumele depuse la fosta Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. S.A. actualmente C.E.C. Bank S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme in conturile fostei Banci Romane pentru Dezvoltare - B.R.D. S.A. actualmente B.R.D Groupe Societe Generale S.A., cu acelasi scop, insumeaza 26.608.222 lei si reprezinta cumulul despagubirilor calculate prin indexarea, de la data transferului si pana la data de 31 iulie 2009, a  sumelor existente in cele 2.110 de depozite constituite conform art. 1, cu indicii preturilor de consum comunicati de Institutul National de Statistica, din care se deduce dobanda legala bonificata de B.R.D Groupe Societe Generale. S.A. pe perioada in care a fost acordata.”

4. Dupa articolul 3, se introduce un nou articol, art.3¹, cu urmatorul cuprins:

„ Art. 3¹ (1) Suma reprezentand despagubirea prevazuta la art. 2¹ este asigurata de Ministerul Finantelor Publice printr-o emisiune de titluri de stat de  valoare nominala totala egala cu valoarea totala a despagubirii.

(2) Titlurile de stat prevazute la alin. (1), emise cu data de 15 martie 2011 pe numele B.R.D. Groupe Societe Generale S.A. sunt nenegociabile, nepurtatoare de dobanda si au scadenta la data de 15 iunie 2011.

(3) Valoarea nominala individuala a fiecarui titlu de stat este egala cu valoarea individuala a despagubirii, calculata potrivit prevederilor art. 2¹, pe numele fiecaruia dintre cei 2.110 de deponenti.

(4) Suma de 86.731,67 lei reprezentand diferente suplimentare fata de despagubirile acordate potrivit prevederilor art.2 se asigura de Ministerul Finantelor Publice printr-un titlu de stat emis cu data de 15 martie 2011 pe numele C.E.C. Bank S.A., nenegociabil, nepurtator de dobanda, cu scadenta la data de 15 iunie 2011.

(5) Cu data emisiunilor de titluri de stat, B.R.D. Groupe Societe Generale S.A. si C.E.C. Bank S.A. inregistreaza in conturile deschise pe numele deponentilor prevazuti la art. 1 obligatia de plata la scadenta a sumei reprezentand valoarea nominala individuala a titlurilor de stat, care este egala cu valoarea individuala a despagubirii cuvenite fiecaruia dintre acestia, precum si diferentele rezultate din omisiuni si erori de calcul.

(6) La data scadentei emisiunilor de titluri de stat, care este data de 15 iunie 2011, Ministerul Finantelor Publice procedeaza la rascumpararea acestora, prin plata pe numele B.R.D. Groupe Societe Generale S.A. si C.E.C. Bank S.A. a sumei de 26.608.222 lei, respectiv 86.731,67 lei, reprezentand valoarea nominala totala a titlurilor de stat emise, respectiv a despagubirilor suplimentare.

(7) Sursele utilizate pentru rascumpararea la scadenta a titlurilor de stat sunt asigurate de Ministerul Finantelor Publice in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare privind datoria publica.

(8) In prima zi bancara imediat urmatoare datei scadentei emisiunii de titluri de stat, B.R.D. Groupe Societe Generale S.A. si C.E.C. Bank S.A. procedeaza la stingerea obligatiilor de plata prevazute la alin. (6) prin alimentarea fiecarui cont al deponentilor cu suma reprezentand valoarea individuala a despagubirii, respectiv cu diferentele cuvenite, sume care, incepand cu aceasta data, sunt purtatoare de dobanda.

(9) Incepand cu data prevazuta la alin. (8), persoanele fizice care au dreptul la despagubire conform art. 1 se pot prezenta la ghiseele B.R.D. Groupe Societe Generale S.A. si C.E.C. Bank S.A. in vederea punerii la dispozitia acestora a sumelor cuvenite.

(10) Pentru a intra in posesia sumelor reprezentand valoarea despagubirii, deponentii, mandatarii sau succesorii legali ai acestora vor prezenta in original documentele "cec cu suma limitata" si "act de identitate" valabil, acte de stare civila, procura speciala autentificata, certificat de mostenitor si alte documente legale, dupa caz.

ART II
„ (1) In termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei Legi, persoanele fizice indreptatite trebuie sa formuleze si sa notifice B.R.D. Groupe Societe Generale S.A. sau C.E.C. Bank S.A. acordarea de despagubiri suplimentare, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a obtine despagubiri banesti suplimentare dupa depasirea acestui termen.

(2) Suplimentarea valorii despagubirilor si a numarului de deponenti indreptatiti conform alin. (1) se aproba prin hotarare a Guvernului.”

ART III

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme, aprobata prin Legea nr.232/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege urmeaza sa fie republicata in Monitorul Oficial al Romaniei.

Aici gasiti expunerea de motive

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Poiect: Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 156 din 2007 ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016