Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Precizari privind depunerea Declaratiei unice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Feb. 2011
Tags: finante publice, contribuabili, ghisee fiscale, declaratia unica

Incepand cu 1 ianuarie 2011, a declaratiei fiscale unice pentru contributiile de asigurari sociale si impozitul pe venit, prin Hotararea Guvernului nr. 1397/2010 si urmare a modificarilor aduse ...


Incepand cu 1 ianuarie 2011, a declaratiei fiscale unice pentru contributiile de asigurari sociale si impozitul pe venit, prin Hotararea Guvernului nr. 1397/2010 si urmare a modificarilor aduse Codului Fiscal prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 117/2010 a determinat ca luna februarie sa fie prima luna in care se depune formularul 112 „Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” la administratiile financiare din cadrul ANAF.

Pentru desfasurarea acestei operatiuni in conditii bune, ANAF invita contribuabilii sa depuna formularul 112 cu cel putin 2-3 zile inainte de termenul limita, 25 februarie 2011, avand in vedere ca:

- timpul de prelucrare la ghiseu a formularului 112 este mai mare decat in cazul celorlalte formulare intrucat necesita mai multe operatiuni de validare preliminara in momentul depunerii, atat in ceea ce priveste datele inscrise in formatul hartie, cat si informatiile inscrise in formatul electronic;

- timpul de asteptare la ghiseu pentru depunerea unei singure declaratii 112 este mai mare decat in cazul formularelor ale caror informatii se culeg cu cititoarele de cod de bare;

- este o perioada de depunere foarte aglomerata, 25 februarie 2011 fiind termenul limita si pentru depunerea altor formulare de declaratii, respectiv: 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, 101 „Declaratie privind impozitul pe profit”, 300 „Decont de TVA”, 301 „Decont special de TVA”, 392A „Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, si prestarile de servicii efectuate in anul 2010”, 392B „Declaratia informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2010” si 393 „Declaratia informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania in anul 2010” etc.

Reamintim contribuabililor ca declaratiile se pot depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, procedura reglementata prin OMFP nr. 858/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru transmiterea online a declaratiei unice contribuabilii trebuie sa detina un certificat digital calificat de la unul din furnizorii de servicii de certificare acreditati in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, care va fi utilizat pentru semnarea declaratiei fiscale.

Depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanta a declaratiilor fiscale reprezinta o modalitate mult mai eficienta de depunere intrucat:

- se evita timpul de asteptare petrecut la ghiseele administratiilor fiscale;

- se evita aglomeratia de la ghisee care se poate crea in perioada premergatoare termenului limita de depunere;

- se asigura prelucrarea corecta a declaratiilor in bazele de date locale si centrala si, implicit in evidenta pe platitori a organului fiscal;

- se economisesc timp si resurse financiare pentru deplasarea la ghiseele administratiilor fiscale pentru depunerea declaratiilor;
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Precizari privind depunerea Declaratiei unice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016