Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prestari servicii asupra unui imobil. Regim TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: regim tva, prestari servicii, codul fiscal, imobil, inscrierea in roi

O societate platitoare de TVA trimestrial si inscrisa in ROI nu a avut activitate in perioada noiembrie 2011- iunie 2012 si, conform art. 153 alin. 9 lit. e, ANAF a emis decizie de anulare a codului de TVA. Societatea a depus 010 si declaratia privind cifra de afaceri si a obtinut din nou inscrierea ca platitor de TVA incepand cu data de 10.11.2012. In luna decembrie presteaza servicii de finisaje si zugraveli -pentru un imobil - pentru un partener din Franta, platitor de TVA inscris in ROI. Vom stabili astfel cum se va trata din punct de vedere al TVA-ului venitul obtinut din Franta avand in vedere ca prestatorul din Romania este platitor de TVA, dar nu este inscris in ROI, iar beneficiarul din Franta este platitor de TVa inscris in ROI.




Solutia consultantului:

In opinia noastra, primordial pentru stabilirea tratamentului fiscal este caracterul activitatii facute de societatea dvs. Astfel, locul prestarii de servicii in legatura cu bunurile imobile este reglementat de art. 133 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal, ce stabileste ca locul prestarii de servicii este locul unde se afla bunul imobil.

Sunt posibile 2 situatii:
a) daca imobilul este situat in Romania, veti factura cu TVA din Romania, indiferent daca clientul dvs va comunica sau nu un cod valabil de TVA. Facturarea cu TVA din Romania se impune prin faptul ca sunt indeplinite cele 4 conditii de la art. 126 alin. (1) din Codul fiscal.
Aceasta este o prestare de servicii pe teritoriul national si se declara numai in decontul de TVA. Pentru acest fapt, serviciile nu sunt servicii intracomunitare si nu se impune sa va inregistrati in Registrul operatorilor intracomunitari.

b) daca imobilul este situat in Franta, si in acest caz locul prestarii de servicii este locul unde se afla bunul imobil, adica in Franta si veti factura in regim de scutire de TVA in Romania. Conform legislatiei interne din Franta, ar trebui sa va inregistrati in scopuri de TVA in Franta.
Si in acest caz, venitul este unul impozabil in Romania si este supus impozitului pe venit la noi in tara, conform art. 19 din Codul fiscal.

Va recomandam sa prezentati societatii din Franta certificat de rezidenta fiscala din care sa rezulte faptul ca societatea dvs. este rezidenta in Romania, astfel incat impozitarea veniturilor in Franta sa se realizeze in cel mai favorabil mod intre cel din legislatia interna in Franta si cel din Conventia de evitare a dublei impuneri, semnata intre Romania si Franta.

Daca societatea din Franta va retine impozit pentru venitul facturat, solicitati documente eliberate de autoritatile fiscale din Franta, din care sa rezulte achitarea impozitului, astfel incat sa se evite dubla impozitare, iar societatea dvs sa beneficieze de creditul fiscal extern, conform art. 31 din Codul fiscal.

In principiu, impozitul pe profit datorat in Romania, ce ar corespunde procentului de 16% aferent veniturilor din Franta, se va reduce cu valoarea impozitului achitat in Franta, iar suma se va regasi declarata in formularul declaratiei anuale de impozit pe profit 101.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prestari servicii asupra unui imobil. Regim TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016