Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Preturile de consum si inflatia anuala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Mai. 2011
Tags: preturi, inflatie, investitii, capital, prognoza

Preturile de consum au crescut cu 0,5% in aprilie, astfel ca rata anuala a inflatiei a urcat de la 8,01% in martie la 8,2%, potrivit mediei estimarilor analistilor AAFBR, care au revizuit in urcare ...

Preturile de consum au crescut cu 0,5% in aprilie, astfel ca rata anuala a inflatiei a urcat de la 8,01% in martie la 8,2%, potrivit mediei estimarilor analistilor AAFBR, care au revizuit in urcare pentru a treia luna consecutiv prognoza de inflatie pentru finele acestui an, de la 4,8% la 5,3%.


Membrii Asociatiei Analistilor Financiar- Bancari din Romania (AAFBR) care au participat la sondaj intern estimeaza ca rata lunara a inflatiei s-a situat in aprilie intre 0,3% si 0,7%, iar inflatia anuala a fost de 8 - 8.,4%.
Pentru finele anului, economistii plaseaza rata anuala a inflatiei intre 5% si 5,9%, cu o medie de 5,3%.


"Asteptarile privind rata anuala a inflatiei de la finalul anului 2011 sunt in crestere fata de estimarile de acum o luna (4,8%), precum si fata de cele de acum doua luni (4,5%)", se mentioneaza intr-un comunicat AAFBR.
Analistii si-au schimbat asteptarile si privind inflatia de la finele anului viitor, care variaza intre 3,6% si 5%, ceea ce indica o medie de 4,5%.


"Dupa cresterea spectaculoasa din luna anterioara (de la 3,5% la 4,1%) asteptarile privind rata anuala a inflatiei de la finalul anului 2012 au continuat sa urce plasandu-se astfel si mai mult peste limita superioara a intervalului de variatie din jurul tintei centrale de inflatie a BNR de 3%", se mai spune in comunicat.


Rata anuala a inflatiei a crescut de la 7,6% in februarie pana la 8,01%, nivelul maxim inregistrat dupa luna august 2008. Un nivel al inflatiei anuale de 8,2% ar reprezenta maximul inregistrat dupa luna iulie 2008, cand rata a fost de 9,04%.
Datele privind inflatia din luna martie au depasit media asteptarilor analistilor economici pentru a doua luna consecutiv. Analistii se asteptau in medie la o crestere a preturilor de 0,5% in martie si la o rata anuala de 7,8%. Estimarile analistilor s-au situat intre 0,3% si 0,6% pentru inflatia lunara si intre 7,7% si 8% pentru rata anuala.


Banca Nationala a Romaniei a revizuit, joi, in urcare prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%, si asteptarile pentru anul viitor de la 3,2% la 3,6%. Pentru trimestrul doi, banca centrala estimeaza ca inflatia anuala se va plasa la 8,7%.


AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale circa 70 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.

Sursa: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Preturile de consum si inflatia anuala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016