Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Procedura de inregistrare in scopuri de TVA va fi analizata de Comisia Europeana

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 06 Apr. 2016 Exclusiv
Tags: codul de tva, firme, fiscul, formularul 088, mediul de afaceri, firmele

Experti ai Comisiei Europene analizeaza in aceasta perioada procedura de inregistrare in scopuri de TVA aplicata in Romania. Potrivit specialistilor, aceasta contravine directivei europene de TVA, ceea ce duce la riscul declansarii unei proceduri de infringement.

In acest moment, desi Ministerul de Finante si ANAF analizeaza formularul 088 si incearca sa simplifice procedura, expertii Comisiei Europene verifica masurile existente in prezent.

„Directiva de TVA 2006/112/EC stabileste ca un stat membru trebuie sa ia masurile necesare pentru a se asigura ca anumite persoane sunt identificate in scopuri de TVA, de exemplu, cand efectueaza livrari de bunuri/prestari de servicii, livrari intracomunitare. Mai departe, autoritatile fiscale nu pot impune persoanelor impozabile obligatii suplimentare fata de cele mentionate de Directiva de TVA, cu exceptia situatiilor de prevenire a fraudei”, a declarat pentru Profit.ro, Ioana Iorgulescu, Director Executiv, Impozite Indirecte, E&Y.

In acest moment, aminteste aceeasi sursa, daca vor sa obtina codul de TVA, "firmele din Romania trebuie sa depuna la Fisc formularul 088 privind intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica. Codul de TVA poate fi solicitat fie la infiintare, in aceeasi zi cu inregistrarea la Registrul Comertului, fie pe parcursul activitatii, daca este depasit plafonul cifrei de afaceri de 220 mii lei, fie la notificarea ANAF, daca se schimba asociatii, administratorii ori sediul. Atat volumul de informatii solicitate prin formularul 088, cat si relevanta acestora sunt contestate de mediul de afaceri", aminteste Profit.ro.

Firmele care obtin codul de TVA s-a redus cu circa 50% din cauza aceste proceduri anevoioase, iar lipsa codului obliga firmele sa colecteze taxa si sa o achite catre bugetul de stat.



Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Procedura de inregistrare in scopuri de TVA va fi analizata de Comisia Europeana":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016