Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect normativ pentru o noua Procedura de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Iul. 2012 Exclusiv
Tags: tva 2012, anaf, codul fiscal 2012, modificare, taxa, valoarea adaugata

Pe websiteul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la adresa www.anaf.ro, categoria Legislatie/ Transparenta decizionala, a fost publicat Proiectul de ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 1.967/2011 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit prevederilor art. 153 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si pentru aprobarea modelului si continutului unui formular.

Potrivit prevederilor legale in vigoare, persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA la infiintare, inainte de realizarea de operatiuni, indiferent de cifra de afaceri declarata, conform art. 153 alin. (1) lit. a) din Codul Fiscal , sau ulterior, daca cifra de afaceri realizata in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire, dar opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa, conform art. 153 alin. (1) lit. c) din Codul Fiscal, sunt inregistrate, prin decizia organului fiscal, daca aceste persoane indeplinesc criteriile prevazute prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2.795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA, cu modificarile ulterioare.

Pentru aprobarea procedurii de inregistrare in scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 153 alin. (1) lit. a) sau c) din Codul Fiscal si pentru aprobarea modelului formularului de Decizie privind inregistrarea in scopuri de TVA, a fost aprobat Ordinului presedintelui ANAF nr. 1.967/2011.

La data aprobarii acestui act normativ, potrivit Normelor metodologice de aplicare a titlului VI din Codul Fiscal , inregistrarea in scopuri de TVA se considera valabila incepând cu prima zi a lunii urmatoare celei in care i s-a comunicat persoanei impozabile decizia de aprobare a inregistrarii, in cazul persoanelor care solicitau inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 alin. (1) lit. c) din Codul Fiscal .

Prin modificarile aduse Normelor metodologice de aplicare a titlului VI din Codul Fiscal cu privire la momentul de la care se considera valabila inregistrarea in scopuri de TVA, s-a prevazut ca inregistrarea in scopuri de TVA se considera valabila incepând cu data comunicarii deciziei de aprobare a inregistrarii de catre organele fiscale, pentru toate persoanele impozabile care solicita inregistrarea potrivit art. 153 alin. (1) lit. a) sau c) din Codul Fiscal .

Astfel, este necesara modificarea prevederilor privind valabilitatea inregistrarii in scopuri de TVA din Ordinul presedintelui ANAF nr. 1.967/2011, precum si a modelului de decizie aprobat prin acest ordin.

Proiectul de act normativ este insotit de o anexa si referatul de aprobare

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectul de act normativ mai sus mentionat pot fi transmise in scris la Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003 ":

- prin scrisori, la adresa: ANAF – Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti, cod postal 050741;

- electronic, la adresa de e-mail relatiipublice.anaf@mfinante.ro;

- prin fax, la numarul: 0213.199.857.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect normativ pentru o noua Procedura de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016