Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Protest fata de modul de declarare si de plata a contributiilor legate de drepturile de autor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Sep. 2010
Tags: drepturile de autor, appc, contributii, pensii, somaj, sanatate

Peste o suta de persoane, jurnalisti, artisti de la Opera si actori, s-au adunat, miercuri, in fata Teatrului National din Cluj-Napoca, pentru a protesta fata de "modul umilitor" in care trebuie sa ...

Peste o suta de persoane, jurnalisti, artisti de la Opera si actori, s-au adunat, miercuri, in fata Teatrului National din Cluj-Napoca, pentru a protesta fata de "modul umilitor" in care trebuie sa isi achite contributiile pe drepturile de autor.

Cei prezenti au afisat un banner pe care scrie "Ati adus Romania in infern, in hotie, minciuna, coruptie, ruina, dezastru si rusinare", precum si un banner negru pe care scrie "Taxxxe de la Base" si o teapa cu varf portocaliu.

Presedintele Asociatiei Profesionistilor din Presa Cluj (APPC), jurnalistul Adrian Popa, a declarat ca protestul este fata de modul in care Guvernul a decis impozitarea drepturilor de autor si obligarea jurnalistilor, artistilor si actorilor sa se prezinte lunar la ghisee pentru a plati contributii la pensii si somaj.

"Cerem decenta si sa nu mai fim umiliti, purtati pe la ghisee in fiecare luna, obligati sa stam la cozi pentru a depune declaratii. Vrem sa fim tratati cum se cuvine", a spus Popa.

El a precizat ca in cadrul protestului va avea loc si un mars pe strazile din centrul municipiului Cluj-Napoca, de la Teatrul National pe Bulevardul Eroilor, in Piata Unirii si inapoi pe Bulevardul Eroilor pana la Prefectura, unde urmeaza sa fie depus un memoriu.

La protest participa jurnalisti membri ai APPC, artisti ai Operei Nationale membri ai Sindicatului Transilvania Art, actori de la SindArta, sindicatul de la Teatrul National din Cluj-Napoca, scriitori.

Protestul este sustinut si de deputatul PDL Cluj Mircia Giurgiu.

Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj (APPC) anunta, vineri, ca va organiza un mars de protest fata de modul in care s-a hotarat impozitarea drepturilor de autor, jurnalistii fiind astfel obligati sa se prezinte, lunar, la ghiseele a trei institutii "ca huliganii la sectie in ziua meciului".

Reprezentantii APPC aratau ca noul sistem de plata a contributiei individuale pentru cei care sunt platiti pe drepturi de autor a fost anuntat foarte tarziu si a fost "bagat pe gat fara sa existe o dezbatere efectiva pe seama lui".

"Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj (APPC) va protesta in strada fata de felul in care s-a hotarat impozitarea drepturilor de autor. Nu ne opunem impozitarii, ci dublei impozitari si faptului ca luna de luna trebuie sa ne prezentam la ghiseu ca huliganii la sectie in ziua meciului. Ba chiar mai rau, ca avem de mers in trei locuri. Noul sistem a fost anuntat foarte tarziu si ne-a fost bagat pe gat fara sa existe o dezbatere efectiva pe seama lui", se arata intr-un comunicat al APPC.

APPC este o asociatie a presei clujene infiintata in anul 2005 si reuneste aproape 90 de membri. Sursa: MEDIAFAX

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Protest fata de modul de declarare si de plata a contributiilor legate de drepturile de autor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016