Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Puteti renunta la optiunea de aplicare Split TVA daca optati de la 1 octombrie?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 08 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: split tva, plata defalcata tva, anaf, 1 octombrie 2017

Conform OG 23/2017 privind plata defalcata a TVA sau split TVA se va aplica obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2018, insa persoanele impozabile pot opta pentru aplicarea acestui mecanism incepand cu 01 octombrie 2017.

Asadar, sistemul este optional in perioada 1 octombrie 2017-31 decembrie 2017 si obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2018.
Persoanele impozabile care opteaza pentru plata defalcata a TVA in perioada 1 octombrie-31 decembrie 2017 trebuie sa notifice organul fiscal in acest sens.
 
ANAF a publicat pe pagina oficiala, la rubrica Transparenta decizionala, un Proiect de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului formularului (086) "Notificare privind optiunea de aplicare a mecanismului de plata defalcata a TVA". Prin acest formular persoanele impozabile isi pot exprima optiunea de a aplica mecanismul de plata defalcata a TVA, pana la data de 31 decembrie 2017. Conform proiectului, formularul se intocmeste in doua exemplare. Un exemplar semnat conform legii, se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunica prin posta, cu confirmare de primire.
 
ATENTIE!
 
Avand in vedere ca optiunea se exprima pana la data de 31 decembrie 2017, iar incepand cu data de 1 ianuarie 2018 aplicarea mecanismului de plata defalcata a TVA devine obligatorie, optiunea este definitiva. Astfel, persoana impozabila care a optat pentru aplicarea acestui sistem nu poate renunta la optiune. 
 
 
 
 
 
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Puteti renunta la optiunea de aplicare Split TVA daca optati de la 1 octombrie?":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016