Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rata dobanzii de politica monetara ramane la 6,25% pe an

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 03 Aug. 2011
Tags: politica monetara, banca centrala, bnr, dobanzi, majorare dobanzi

In saptamana in curs, Consiliul de Administratie al BNR a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an, precum si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicate



In saptamana in curs, Consiliul de Administratie al BNR a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an, precum si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicate pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit. Aceasta hotarare a fost anticipata de expertii din cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania.

In luna mai a anului trecut, banca centrala a modificat dobanda de politica monetara printr-o reducere cu 0,25 puncte, ajungand astfel la minimul istoric de 6,25%. Treptat, in primele patru sedinte de politica monetara din 2010, dobanda a fost redusa de BNR cu 1,75% puncte procentuale de la 8%.

Ingrijorarea cu privire la cresterea dobanzilor a fost un efect al declaratiilor facute la inceputul saptamanii in curs de Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. Acesta a mentionat astfel ca banca centrala ar putea creste nivelul dobanzilor in acest an pentru a evita confruntarea cu unele efecte ale potentialelor cresteri de pret din sectorul energetic. In plus, acesta a mentionat ca aceeasi banca nu ar trebui sa isi reduca rezervele de valuta pe care trebuie sa le mentina bancile deoarece nu ar fi un pas favorabil situatiei actuale.

In prezent, BNR estimeaza ca rata inflatiei va cobori sub 5% in luna septembrie, ca urmare a unei recolte agricole bogate care ar trebui sa duca la o reducere a preturilor la alimente. Inflatia a atins deja in iunie o rata de 7,9%, fiind in scadere continua fata de nivelul maxim de 8,4% inregistrat in luna mai a acestui an. Banca centrala are insa in vedere atingerea procentului de 3% plus/minus un punct procentual pentru acest an si 2012. Pentru sfarsitul acestui an, este estimata o rata de inflatie de 5,1%.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rata dobanzii de politica monetara ramane la 6,25% pe an":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Cresc dobanzile la creditele in lei
Mai multe articole despre majorare dobanzi
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016