Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rata inflatiei e in scadere continua: a ajuns la sub 5% in iulie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 10 Aug. 2011
Tags: rata inflatiei, reducerea inflatiei, preturi alimente

Preturile mai mici din ultima perioada ale alimentelor au facut ca rata inflatiei sa coboare la 4,85%, potrivit datelor facute publice de Institutul National de Statistica. In plus, scaderea


Preturile mai mici din ultima perioada ale alimentelor au facut ca rata inflatiei sa coboare la 4,85%, potrivit datelor facute publice de Institutul National de Statistica. In plus, scaderea nivelului inflatiei a fost determinata si de eliminarea efectului de baza din iulie anul trecut, cand a fost majorata taxa pe valoarea adaugata (TVA) de la 19% la 24%.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru acest an, de la 5,1% la 4,6%, si prognoza pentru 2012, de la 3,6% la 3,5%. In paralel, preturile alimentelor au continuat sa scada. Astfel, in luna iulie a acestui an s-a inregistrat o scadere de pret cu 1,9% fata de luna iunie, in vreme ce preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,4%, respectiv 0,9%.

In cadrul raportului INS se arata o crestere usoara in ultimele 12 luni: "Cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni (august 2010 - iulie 2011) fata de precedentele 12 luni (august 2009 - iulie 2010) determinata pe baza IPC si cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este de 7,6%".

In ceea ce priveste reducerea inflatiei, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca in aceasta vara au fost corectate preturile volatile, masura la care se adauga si mentinerea unui deficit de cerere. Potrivit acestuia, rata inflatiei are deja parte de o situatie mai buna si se spera la ameliorari considerabile in continuare in aceasta vara.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rata inflatiei e in scadere continua: a ajuns la sub 5% in iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016