Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

RATB cere cresterea preturilor pentru biletele de calatorie cu 40%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Mai. 2011
Tags: fmi, ratb

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) solicita municipalitatii majorarea cu 40% in medie a tarifelor la biletele de calatorie pe mijloacele de transport in comun, a declarat, miercuri, ...

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) solicita municipalitatii majorarea cu 40% in medie a tarifelor la biletele de calatorie pe mijloacele de transport in comun, a declarat, miercuri, directorul general al RATB, Adrian Crit.

"Noi solicitam inca de anul trecut majorarea tarifelor pentru biletele de calatorie. Daca in acest an nu se va intampla nimic, la anul va fi si mai greu. Este o ambitie a mea sa fac aceasta solicitare municipalitatii din 2 in 2 saptamani si am argumente in acest sens, respectiv pretul combustibilului a crescut in ultimul an cu 25%, iar salariile nu au inregistrat aceasta crestere. De asemenea, au iesit din garantie inca 500 de vehicule Mercedes si astfel au crescut costurile de mentenanta", a spus Crit.

Directorul a precizat ca RATB trebuie sa aiba un buget anual pentru reinnoirea parcului circulant pentru a putea reduce costurile de intretinere.
"Trebuie sa avem un buget de reinnoire a parcului circulant, iar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa cumperi odata o mie de vehicule ci sa ai o cota de 10%, in fiecare an, astfel incat la sfarsitul celor 10 ani sa ai un parc nou de vehicule", a explicat Adrian Crit.

Aprobarea cererii RATB de crestere cu circa 40% a pretului la calatoria cu transportul in comun ar duce la o majorare de la 1,3 lei/calatorie la 1,8 lei/calatorie. Pretul calatoriei nu a mai fost majorat din 2008, RATB avand cel mai mic tarif din tara pentru transportul public.

Parcul circulat al RATB este compus actualmente din 850 de autobuze, 350 de tramvaie si 195 de troleibuze.

Guvernul s-a angajat, conform memorandumului cu FMI, ca va modifica legislatia, pana la sfarsitul lunii august, pentru a majora pretul biletelor de metrou, cele ale CFR Calatori, dar si ale transportului public din Bucuresti.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "RATB cere cresterea preturilor pentru biletele de calatorie cu 40%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016