Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reabilitarea termica a locuintei ii pune pe primul plan pe cei cu handicap sau cu venituri mici

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Iul. 2011
Tags: reabilitare termica, legea reabilitarii termice, credite garantate

Persoanele cu handicap, familiile cu membri cu dizabilitati sau cei care au venituri mici se vor bucura de intaietate in ceea ce priveste reabilitarea termica a blocurilor de locuinte. Masura ii lasa ...

Persoanele cu handicap, familiile cu membri cu dizabilitati sau cei care au venituri mici se vor bucura de intaietate in ceea ce priveste reabilitarea termica a blocurilor de locuinte. Masura ii lasa astfel la coada pe cei care dispun de venituri medii si mari, statul considerand ca acestia pot lua imprumut garantat de stat pentru efectuarea acestor lucrari de reabilitare.

Noile prevederi modifica si metoda de selectie a cladirilor care vor fi reabilitate termic. Astfel, ordinea nu va mai fi aleatorie, ci se vor face mai intai verificari in bazele de date pentru intocmirea unei liste cu blocurile in care locuiesc persoane cu handicap, familii cu membri care au dizabilitati, precum si familii cu venituri medii nete lunare pe persoana mai mici decat castigul salarial mediu net lunar pe economie.

In consecinta, proprietarii vor suporta 20% din cheltuieli in caz ca primaria nu poate face plata integrala a lucrarilor. In plus, in primariile care dispun de fonduri numeroase pot suporta si finantarea Ministerului Dezvoltarii, institutie obligata la plata a 50% din valoarea lucrarii.

Legea reabilitarii termice prevede ca cei care si-au reabilitat deja locuintele pe cheltuiala proprie beneficiaza de scutire de la plata impozitului aferent locuintei de o perioada de minimum sapte ani, pe baza auditului energetic.

Alte masuri privesc reducerea perioadei in care erau executate aceste lucrari de reabilitare termica astfel incat "intreaga proiectare a lucrarilor de interventie va fi elaborata printr-un singur contract de servicii, atribuit printr-o procedura unica de achizitii publice, pentru pachete de blocuri de locuinte cu caracteristici similare ale anvelopei". In aceeasi lege, se acorda intaietate si blocurilor din perioada 1950-1990 care pierd cea mai multa energie si care au si un potential risc de prabusire.

Pentru persoanele cu venituri medii si mari, statul ofera garantii pentru credite contractate in acest scop. In urma acestor reabilitari termice, un apartament ajunge sa consume anual sub 100 kWh/mp fata de 180-240 de kWh/mp cat consuma daca nu este reabilitat.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Reabilitarea termica a locuintei ii pune pe primul plan pe cei cu handicap sau cu venituri mici":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016