Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerea TVA la materialele de constructii, analizata de Guvern

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Mai. 2011
Tags: tva, euro, materiale de constructii, constructii

Executivul analizeaza oportunitatea reducerii TVA la materialele de constructii, potrivit lui Romeo Dragan, director general adjunct al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). "La ora actuala este ...

Executivul analizeaza oportunitatea reducerii TVA la materialele de constructii, potrivit lui Romeo Dragan, director general adjunct al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL).

"La ora actuala este in analiza aceasta problematica si cu siguranta in perioada urmatoare vom avea si o pozitie oficiala", a afirmat Romeo Dragan, intrebat daca Executivul a luat in calcul reducerea cotei de TVA la materialele de constructii.

Propunerea de reducere a TVA a fost avansata in numeroase randuri de reprezentantii sectorului de constructii.

Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta, la o conferinta organizata de "Ziarul Financiar", ca majorarea TVA la 24% a fost o eroare politica.

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, afirma in urma cu 2 saptamani ca reducerea TVA si a altor taxe va fi posibila doar pe termen lung, in urmatorii 5-10 ani, odata ce Romania va imbunatati colectarea si administrarea in sistemul fiscal.

Conform datelor Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii, piata constructiilor a scazut anul trecut cu 17%, la 9,7 miliarde de euro, iar in acest an se va incadra in cel mai bun caz in intervalul 9,5-10 miliarde de euro, urmand sa revina la crestere in 2012.

Compania de servicii de consultanta PwC estimeaza ca piata constructiilor din Romania va creste cu 22 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerea TVA la materialele de constructii, analizata de Guvern":
Rating:

Nota: 4.79 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016