Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Regimul de taxare aplicabil vanzarii de terenuri agricole

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mai. 2008

Vanzarea terenurilor agricole se incadreaza la operatiuni scutite fara drept de deducere a TVA, sub rezerva optiunii pentru taxare prin depunerea unei notificari la organul fiscal competent. Optiunea ...

Vanzarea terenurilor agricole se incadreaza la operatiuni scutite fara drept de deducere a TVA, sub rezerva optiunii pentru taxare prin depunerea unei notificari la organul fiscal competent. Optiunea de taxare este prevazuta la art. 141 alin. (3).

Regasim scutirea optionala in Codul fiscal la art. 141 alin. (2) lit. f) "livrarea de catre orice persoana a unei constructii, ... si a terenului pe care este construita, precum si a oricarui alt teren.“ Terenul agricol se incadreaza la "oricare alt teren“.

Recomandare la vanzarea ulterioara a terenului:

● optati pentru regimul de scutire daca terenul a fost cumparat initial de la o persoana fizica, sau de la o firma neplatitoare de TVA, sau de la o firma platitoare de TVA care a aplicat scutirea;

● optati pentru taxare numai daca terenul respectiv a fost achizitionat initial de la o firma inregistrata in scopuri de TVA care a vandut terenul in regim de taxare, iar firma dvs. si-a exercitat dreptul de deducere a TVA

De ce?
Daca ati dedus TVA la data achizitiei si vindeti terenul in regim de scutire, aveti obligatia sa ajustati dreptul de deducere exercitat initial.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Regimul de taxare aplicabil vanzarii de terenuri agricole":
Rating:

Nota: 3.78 din 5 din 18 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016