Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Relansarea consumului ar putea fi sprijinita de reducerea TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: reducerea tva, consumul, producatorii, ferme de productie, relansarea consumului

Recent ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat ca e necesara o relansare a consumului, alaturi de o piata mai mare, de un consumator mai puternic, iar reducerea TVA poate sa asigure atingerea acestui obiectiv.



"Va marturisesc ca la inceputul mandatului meu, in anul 2012, doream foarte tare sa reducem TVA, dar nu eram atat de optimist. Astazi, suntem intr-un moment in care nu mai vin sa va promit, ci de cateva zile vorbim deja de un TVA redus si sper ca, in cateva zile — saptamani — luni, sa vorbim si despre efectele acestei reduceri (...) Statisticile arata ca Romania are nevoie in momentul de fata, dar si dumneavoastra producatorii, procesatorii, aveti nevoie de relansarea consumului, aveti nevoie de o piata mai mare, de un consumator puternic, iar eu cred ca reducerea TVA poate sa asigure atingerea acestui obiectiv. Sigur ca nu sunt convins ca reusim intr-un timp foarte scurt.

Nu vom reusi numai cu consumatorii din tara noastra de aceea poate ca, in dezbaterile de astazi discutam sa vedem ce putem face, pasii urmatori pentru a depasi piata nationala pe care ne batem in momentul de fata, fie ca este vorba despre produsele de carne, fie de cele din lapte", a afirmat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, citat de Agerpres.

Potrivit aceleiasi surse, acesta a precizat ca se fac in prezent eforturi pentru intrarea pe piete mai mari decat cea europeana, anuntandu-si o viitoare vizita in SUA.


Totodata, Daniel Constantin a precizat care sunt problemele cu care s-a confruntat sectorul de lapte in ultimii ani, mai ales din cauza importurilor, dar si a lipsei de competitivitate a producatorilor romani, dar si generate de faptul ca nu au existat suficiente ferme de productie, de reproductie, "situatii care s-au mai rezolvat si s-au corectat cu ajutorul fondurilor europene", potrivut Agerpres.

In plus, ministrul a amintit ca Programul National de Dezvoltare Rurala pe perioada 2014-2020 vine si continua linia de dezvoltare care pune accent pe dezvoltarea fermelor de productie si a reproductiei.

"Ma bucur foarte tare ca sectorul de productie alimentara depaseste constant, ca si procent din PIB, sectorul de agricultura, crestere care, de multe ori, s-a bazat pe ceea ce au insemnat importurile, cel putin in sectorul de carne. M-as bucura foarte tare ca prin aprobarea Programului de Dezvoltare Rurala, prin relansarea consumului care va duce la cresterea productiei si competitivitatii, odata cu reducerea TVA, sa putem sa rezolvam problemele pe care le au producatorii", a declarat ministrul, citat de Agerpres.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Relansarea consumului ar putea fi sprijinita de reducerea TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016